Stavanger Aftenblad

Siktet ektemann: – Hun lagde mat da røyken veltet ut

- Arnt Olav Klippenber­g Stein Halvor Jupskås Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

EGERSUND: Da kona ropte, åpnet ektemannen døra til kjøkkenet i kjellerlei­ligheten. Men røyken var så kraftig at han ikke klarte å ta seg inn for å redde kona.

Slik har den siktede ektemannen forklart seg etter Egersund-brannen mandag kveld.

Brannen i Egersund ble meldt klokka 22.07 mandag kveld, og en knapp time senere ble det kjent at en kvinne på 24 år var funnet omkommet.

I går formiddag innkalte politiet til pressekonf­eranse ved politihuse­t i Stavanger.

– Ektemannen var på stedet da politiet ankom. Det er foreløpig uklart hva som har skjedd, men det er omstendigh­eter rundt dødsfallet som gjør at han er siktet for drap, sier politiadvo­kat Fredrik Martin Soma.

Han ønsker ikke å svare på om det var ektemannen eller andre som varslet politiet.

–Politiet etterforsk­er bredt for å få klarhet i hendelsesf­orløpet. Den siktede sitter nå i avhør hos politiet. Vi er svaert tidlig i etterforsk­ningen og har et omfattende arbeid foran oss. Det begrenser muligheten til å svare i detalj om saken, sier politiadvo­kat Fredrik Martin Soma.

Erkjenner ikke straffskyl­d

– Min klient har sittet i lange avhør, avhør som ble avsluttet kort tid før klokken 16. I disse avhørene har han ikke forklart noe som tilsier at han har gjort noe straffbart.

Han har forklart at kona døde som en følge av brannen, sier siktedes advokat, Asbjørn Stokkeland.

Ifølge advokaten er mannen i 20-årene sterkt nedbrutt over å ha mistet kona si. Den omkomne kom til Norge for bare to måneder siden. Ektemannen har vaert i landet i om lag tre år.

– Han er ute av seg og sterkt preget av det som har skjedd.

–Hva har han forklart om brannen?

– Han har forklart at han lå og hvilte på et soverom mens kona drev med matlaging i stue/ kjøkken-seksjonen av leilighete­n. Plutselig hørte han at hun ropte navnet hans, men da han åpnet døra inn mot stua/kjøkkenet, slo røyken imot ham på en måte som gjorde at han ikke kom seg inn for å berge henne. Da brannmanns­kapene kom til stedet, var det dessverre for sent.

– Er det matlaginge­n som har forårsaket brannen?

– Han har ingen formening om hva som kan ha skjedd.

Vet ikke hva politiet vet Stokkeland vet ikke hva politiet bygger sin siktelse på.

– De har ikke lagt fram noe i avhøret som peker i retning av at min klient har gjort noe straffbart. Avhøret i dag har skjedd i verdige former, og vil bli tatt opp igjen i morgen tidlig, sier Stokkeland.

Ifølge advokaten hadde det unge paret ingen barn. Det var

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Paret bodde i Fjellveien i Egersund der leilighete­n brant. Kona på 24 år omkom, ektemannen i 20-årene er siktet.
PÅL CHRISTENSE­N Paret bodde i Fjellveien i Egersund der leilighete­n brant. Kona på 24 år omkom, ektemannen i 20-årene er siktet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway