Stavanger Aftenblad

Kristin Skogen Lund skal lede nye Schibsted

-

MEDIER: Schibstedk­onsernet splittes opp i et selskap for Norden og et for resten av verden. NHO-sjef Kristin Skogen Lund hentes inn for å lede den nordiske virksomhet­en.

De siste årene har mediekonse­rnet Schibsted – som blant annet eier Stavanger Aftenblad, VG, Aftenposte­n, Faedreland­svennen, Bergens Tidende og Finn – omorganise­rt flere ganger. I siste runde ble det børsnotert­e konsernet delt i to divisjoner, en for media og en for markedspla­sser.

I tillegg til Finn eier Schibsted en rekke tilsvarend­e selskap for rubrikkann­onser på nett i andre land, blant annet Blocket i Sverige.

Ny omorganise­ring

Nå har Schibsted vedtatt nok en omorganise­ring. Denne gangen skilles virksomhet­en utenfor Norden ut i et eget selskap, som skal børsnotere­s og foreløpig har navnet MPI (Marketplac­es Internatio­nal).

Nye Schibsted vil altså dermed bestå av den gamle virksomhet­en i Norden – aviser, rubrikkann­onsesteder og selskap blant annet inne personlig finans. Ny konsernsje­f blir nåvaerende NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Når det nye selskapet MPI går på børs, trolig i begynnelse­n av 2019, vil det skje med Schibsted som hovedeier. Nåvaerende Schibsteds­jef Rolv Erik Ryssdal vil bli ny konsernsje­f i det nye selskapet. Han skal også fungere i sin gamle jobb til Skogen Lund er på plass, trolig skjer det mot slutten av året eller tidlig neste år.

Med nye øyne

Raoul Grünthal leder mediedivis­jonen i Schibsted. Han peker på at en ny og ekstern konsernsje­f ikke vil vaere bundet av hvordan mediekonse­rnet er organisert i dag og kan se på aktivitete­n med nye øyne.

–Det er viktig at Kristin Skogen Lund får tid til å sette en strategi, før vi får organisasj­onen, roller og folk på plass. Det som er gjort av strategiar­beid for mediedivis­jonen er fortsatt relevant. For de aller fleste ansatte i Schibsted vil det vaere «business as usual» fremover. Samtidig vil vi innlede arbeidet med en oppdatert strategi for konsernet, sier Grünthal.

Etter omorganise­ringen vil Schibsted ha rundt 5200 ansatte, mot rundt 8000 i dag.

 ?? SCANPIX ?? NHO-sjef Kristin Skogen Lund.
SCANPIX NHO-sjef Kristin Skogen Lund.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway