Stavanger Aftenblad

Sola er mer enn Camilla Herrem

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Det var ingen selvfølge at utenlandsp­roffen Malin Holta skulle returnere til Sola etter nedrykket. Hun er en av grunnene til lagets soleklare favorittst­empel denne sesongen.

På magisk vis får Malin Holta tredd ballen mellom forsvaret og inn til strekspill­eren som skrur ballen i mål. Holta gliser. Keeperen freser. Det er fullt trøkk på trening i Åsenhallen.

Vurderte å trekke seg

Etter to år i den franske eliteserie­klubben HBC Nantes, bestemte Sola-jenta Malin Holta seg i vinter for å vende hjem igjen til moderklubb­en etter sesongslut­t. Gamleklubb­en, og det som da fortsatt var eliteserie­klubben, jublet da 25-åringen i januar signerte kontrakten. Tre måneder senere ble jubel byttet ut med skuffelse og tårer. Sola rykket ned, og Holta måtte avgjøre om hun fortsatt ville hjem for å spille i førstedivi­sjon.

– Jeg ble utrolig skuffet da Sola rykket ned. Jeg trodde de kom til å klare å beholde plassen helt til den siste kampen, sier Holta.

Klubben ga henne muligheten til å trekke seg fra kontrakten da nedrykket var et faktum. Holta er åpen om at hun i en periode vurderte å fortsette håndballka­rrieren i utlandet. At Camilla Herrem valgte å bli vaerende i Sola hadde mye å si for at Holta bestemte seg for å komme hjem igjen. Det er Herrem veldig glad for. Hun sier at å spille side ved side med Holta betyr mye, og roser lagvenninn­ens angrepog forsvarssp­ill.

En kamp om gangen

I kveld klokken 18.00 serieåpner Sola mot Stabaek hjemme i Åsenhallen. Forventnin­gene til laget er enorme. Klubben har vaert tydelig på at Sola skal kun en vei denne sesongen. Rett opp igjen til eliteserie­n. Spillerne må takle den nye situasjone­n med å vaere favoritter i hver eneste kamp gjennom hele sesongen, og har snakket mye om hvordan de skal takle favorittst­empelet.

– Vi kan ikke gå på banen og tenke at vi er favoritter. Vi må ha fokus på oss selv, gjøre jobben og tro at det holder. Vi kan ikke tro at vi kommer til å vinne alle kampene. Selv om målet for sesongen uten tvil er å vinne alle kampene. Det er lang vei og mye jobb å gjøre for å komme dit, sier Herrem som har mye erfaring med å takle favorittst­empelet fra kamper med landslaget.

Herrem har rådet lagvenninn­ene om å fokusere på en kamp om gangen, ikke tenke på hva som skjer i mars eller la seg stresse over presset.

Må prestere

Det er ikke uten grunn at Sola er stemplet som favoritter. På parketten i Åsenhallen to dager før seriestart svinger Line Ellertsen seg rundt to medspiller­e før hun sender ballen ut på kanten til Herrem som sniker ballen i mål bak keeper Kimberley Ewanovich. Foran tomme tribuner røsker lagvenninn­ene nesten drakten av Oda Aasheim på streken, men hun klarer likevel å få lurt ballen inn bak stengene. Det er kvalitet over hele banen.

Trener Scott Harrington går mellom spillerne mens de terper på forsvarssp­illet. Han studerer, analyserer og gir tilbakemel­dinger til den enkelte spiller. Harrington mener laget er godt nok til å komme seg ubeseiret gjennom sesongen, men dersom Sola skal klare det må spillerne tenke mer på prestasjon­er enn resultater. Før de kan hente hjem poengene må duellene kjempes, målene scores og motstander­ne stoppes.

– Vi er et godt lag som har kvaliteten til å rykke opp igjen, men vi kan ikke bare hente resultater. Vi må prestere. Vi kommer ikke til å vinne alle kamper med 15 mål. Jeg tror ikke sesongen kommer til å bli så enkel. Vi må jobbe hardt denne sesongen, sier Harrington.

 ?? ANDERS MINGE ?? Malin Holta, til høyre, og Kaja Horst Haugseng stopper Camilla Herrem fra å sette inn nok en fulltreffe­r under siste treningsøk­t før sesongstar­ten i kveld.
ANDERS MINGE Malin Holta, til høyre, og Kaja Horst Haugseng stopper Camilla Herrem fra å sette inn nok en fulltreffe­r under siste treningsøk­t før sesongstar­ten i kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway