Stavanger Aftenblad

Den nye treneren sier aldri nei til en utfordring

- Ingvild Lygren ingvild.lygren@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: Han kom for å laere av Knut Ove Joa, men var aldri i tvil da han ble spurt om å overta som sjef.

– Det var en utfordring, det må jeg si. Jeg startet i Sola i en tung periode. Jeg møtte et lag som hadde hatt store ambisjoner og spillere som var ekstremt skuffet over sesongen, sier Scott Harrington (30).

Ikledd svart hettegense­r og grå joggebukse står han mellom forsvaret og målet på gulvet i Åsenhallen. Han har hendene på ryggen og et konsentrer­t blikk studerer spillerne. Briten skulle egentlig vaere assistentt­rener for eliteserie­laget Sola denne sesongen. Han kom til klubben for å laere og for å høste erfaring. Så rykket laget ned og alt endret seg. Tidligere hovedtrene­r Knut Ove Joa forlot klubben etter nedrykket. Harrington overtok hovedansva­ret midlertidi­g.

Uredd

30-åringen har vaert trener i Danmark, trent landslaget til Faerøyene og landslaget til Kina. Før han kom til Sola hadde han ingen erfaring som trener i Norge og mente selv at ett år som assistentt­rener var den rette veien å gå. Så fikk han tilbud om jobben som hovedtrene­r for A-laget.

– Jeg sier aldri nei til en utfordring, sier han uten å legge skjul på at han mangler litt erfaring og lokalkunns­kap.

Han kjenner ikke til alle nye system eller konsept, kjenner ikke alle motstander­ne som laget hans skal møte i den kommende sesongen, men likevel var han aldri i tvil om at han burde takke ja til jobben.

En kamp om gangen

Den første tiden etter nedrykksse­songen brukte treneren på å lokke frem igjen spillegled­en blant Sola-spillerne. De siste sju ukene har han brukt på å bygge opp et solid lag. Et lag Harrington mener allerede er bra, men ikke så bra at Sola kommer til å vinne hver kamp med 15 mål. Tross klubbens klare mål om å rykke rett opp igjen, er briten klar på at laget må ta en kamp om gangen. Han sier resultaten­e ikke kommer av seg selv, at laget må fokusere på prestasjon­er og at det kan ta tid før Sola vinner som et lag.

– Men når alt kommer på plass så blir vi blant de beste, sier han og smiler lurt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway