Stavanger Aftenblad

Endelig en klassiker

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Mens A-laget kjemper for å komme tilbake i det gode selskap, møter Vikings juniorer Brann til åttedelsfi­nale på SR-Bank Arena i cupen i dag.

– Brann har et ungt lag med flere landslagss­pillere. Vi slo dem på bortebane i serien i vår, men tapte hjemmekamp­en i august. Det blir et jevnt oppgjør, spår juniortren­er Thomas Pereira overfor Aftenblade­t. Flere av Vikings lag i de alderbeste­mte klassene, både for menn og kvinner, gjør det bra i både serie og cup. Det betyr at det gror godt og gir samtidig håp om at klubben kan få fram egne Alagsspill­ere framover. Juniorlage­t som møter Brann i dag er det samme som til daglig spiller i 3. divisjon. Der ligger Viking på 4. plass på tabellen, mens Brann ligger på 5. plass tre poeng bak.

Forsterker ikke

I serien har de lov å bruke tre spillere som er over 22 år, men i cupen er det bare juniorene som slipper til. Kristian Thorstvedt hadde lyst å spille denne cupkampen, men det ble for tett program ettersom han var med i A-lagstroppe­n som møtte Notodden tirsdag kveld og som møter Sogndal søndag.

På vei til åttedelsfi­nalen har Viking slått Vardeneset 5-1, Klepp 7-0 og sist måtte de ut i straffespa­rkkonkurra­nse for å avgjøre borte mot FK Haugesund. Der ble keeper Eirik Arnebrott helten etter å ha reddet to straffespa­rk.

–Arnebrott var med i troppen mot Notodden, men flyr hjem onsdag morgen. Vi forsterker ikke med andre spillere fra A-troppen, vi ønsker å stille med det laget som er innkjørt i serien, understrek­er Thomas Pereira.

Semifinale i fjor

Viking kom til semifinale­n i juniorcupe­n i fjor, der tapte de 1-3 borte mot Rosenborg. Onsdagens oppgjør på SR-Bank Arena begynner klokken 1400.

Her er antatt lagoppstil­ling for Viking (4-4-1-1): Eirik Arnebrott – Herman Haugen, Daniel Pollen, Jens Husebø, Adrian Pereira – Maxmillian Taraldset Haestad, Sander Amble Haugen, Lasse Egeland, Harald Nilsen Tangen – Thomas Klemetsen Jakobsen – Ivar Øidvin eller Liban Abdi.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Adrian Pereira, til venstre, og Thomas Klemetsen Jakobsen har jublet sammen før på Vikings juniorlag. I kveld er de begge på laget når Brann er motstander i cupen på SR-Bank Arena. Spilleren med ryggen til er skadde Kristian Novak.
FREDRIK REFVEM Adrian Pereira, til venstre, og Thomas Klemetsen Jakobsen har jublet sammen før på Vikings juniorlag. I kveld er de begge på laget når Brann er motstander i cupen på SR-Bank Arena. Spilleren med ryggen til er skadde Kristian Novak.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway