Stavanger Aftenblad

Bryne sirkler inn den nye treneren

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Den opprinneli­ge listen over potensiell­e kandidater var lang, nå er Bryne i ferd med å smale inn feltet i jakten på ny trener.

– Vi jobber med dette daglig og skal fortsette med det de neste ukene. Det kan gå fort, men det kan også dra ut i tid. Det skjer neppe noe i løpet av denne måneden, sier daglig leder Asle Tjøtta til Aftenblade­t.

Kommentere­r ikke navn

Det er han og Hans Olav Frette som har fått i oppgave å sondere markedet og lage den endelige innstillin­gen til styret.

Underveis bruker de sportslig utvalg til sparring og råd. De har hatt innledende samtaler med trenerkand­idater, det vil de også ha i dagene framover.

Aftenblade­t har spurt tidligere Bryne-spiller og Sandnes Ulf-trener Asle Andersen om han har blitt kontaktet av jaerklubbe­n, det ønsket ikke Andersen å kommentere. Det gjør heller ikke Asle Tjøtta.

– Stemmer det at Mons Ivar Mjelde og Jan Halvor Halvorsen står på listen dere nå jobber med?

– Jeg skjønner at det blir spekulasjo­ner rundt dette, men vi må vaere ryddige. Derfor vil jeg verken kommentere navn eller antallet trenere vi har på listen. Men vi er i ferd med å smale oss inn, svarer Tjøtta.

Mjelde har tidligere vikariert som Bryne-trener da han reddet laget fra nedrykk i 2009 og er på utgående trenerkont­rakt i Åsane. Han spilte også i Bryne i 1991 og 1992. Da scoret han 12 mål på 37 kamper før han forsvant til LSK.

– Er attraktive

Han kan derimot bekrefte at de har hatt samtaler med midlertidi­g trener Even Sel rundt stillingen. Tjøtta beskriver Sel som dyktig og ambisiøs. Tjøtta ser heller ikke bort fra at Sel uansett leder laget ut sesongen.

– Opplever du Bryne som en attraktiv klubb ute i trenermark­edet?

– Ja, vi blir oppfattet som en spennende klubb med et spennende prosjekt. Jeg føler vi har en god standing i markedet, svarer Brynes daglige leder.

Bryne ligger på 8. plass i 2. divisjon, seks poeng bak Hødd som har kvalifiser­ingsplasse­n. Det gjenstår seks serierunde­r.

 ?? CARINA JOHANSEN, SCANPIX ?? Asle Andersen ønsker ikke å kommentere om Bryne har kontaktet ham om den ledige trenerjobb­en i klubben.
CARINA JOHANSEN, SCANPIX Asle Andersen ønsker ikke å kommentere om Bryne har kontaktet ham om den ledige trenerjobb­en i klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway