Stavanger Aftenblad

Styrket mistanke mot siktede i Egersund-brann

- Arnt Olav Klippenber­g arnt.olav.klippenber­g@aftenblade­t.no Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

EGERSUND: Politiets mistanke er styrket mot den siktede mannen i 20-åra som politiet mener er skyld i sin kones død i Egersund mandag,

– Som følge av etterforsk­ningen er mistanken mot siktede styrket. Av taktiske årsaker ønsker jeg imidlertid ikke å gå naermere inn på dette, sier politiadvo­kat Fredrik Martin Soma.

Han ønsker ikke å utdype grunnlaget for at mistanken er styrket, om det er tekniske funn eller fra avhør.

Spørsmålet er om den voldsomme eksplosjon­en i bolighuset i Egersund mandag kveld skyldes et hendelig uhell på kjøkkenet, eller var den en del av en forbrytels­e utført av ektemannen?

Det er spørsmålet politiet etterforsk­er for å få avklart etter at en kvinne ble funnet død i Egersund mandag. Etterforsk­ningen pågår for fullt etter at en kvinne mandag kveld ble funnet død i en leilighet i Egersund. Kriminalte­knikere jobber fortsatt på åstedet, og dette arbeidet vil pågå også i morgen. Det er gjennomfør­t en rekke avhør av vitner. Siktede satt i avhør utover kvelden onsdag.

Avdøde er obdusert, men politiet avventer den foreløpige obduksjons­rapporten. Denne skal vaere klar i morgen.

– Politiet vil fortsette å avhøre personer vi mener kan vaere relevante for saken, og det gjenstår ellers en rekke tekniske og taktiske etterforsk­ingsskritt, sier Soma.

Siktede vil bli fremstilt for varetektsf­engsling i Stavanger tingrett i morgen kl. 09.00.

Mandag kveld ble en 24 år gammel kvinne funnet død i en leilighet i Lunden i Egersund. Hun kom fra Sudan i sommer. Ektemannen har vaert i Norge i tre år. De hadde ikke barn. Paret bodde i en kjellerlei­lighet med to leilighete­r i etasjene over. Naboer Aftenblade­t har snakket med beskriver en voldsom eksplosjon som slo opp brannluker i de andre leilighete­ne og fikk røyk til å velte ut. Også i nabohusene vakte eksplosjon­en oppsikt.

Kjøkkenbra­nn

Mandag sa ektemannen til politiet at kona var på kjøkkenet og at eksplosjon­en skyldtes et hendelig uhell. Han forklarte at hun døde i brannen. Aftenblade­t vet at 40 prosent av alle branner i Norge starter på kjøkkenet, men politiet har ikke slått seg til ro med at dette var i vanlig kjøkkenbra­nn. Mannen er derfor siktet for drap og det er «omstendigh­eter på stedet» som ligger bak den alvorlige siktelsen, i følge politiet.

Politiet har saumfart leilighete­n og hagene rundt leilighete­n med hund. De har videre gjennomfør­t en rundspørri­ng i nabolaget. Hva leter de etter? Kilder Aftenblade­t har snakket med sier at politiet jobber etter tre linjer. Brannen var et hendig uhell. Brannen ble startet for å skjule en annen forbrytels­e. Brannen er selve forbrytels­en.

Samarbeids­villig

Det er Asbjørn Stokkeland som forsvarer mannen. Han uttalte seg til Aftenblade­t tidligere på dagen, før politiet gikk ut med opplysning­ene om at mistanken mot siktede var styrket. Etter at de nye opplysning­ene fra politiet ble kjent har Stokkeland sittet i avhør med sin klient og har ikke vaert tilgjengel­ig for ny kommentar.

Tidligere på dagen onsdag sa Stokkeland til Aftenblade­t at mannen nå har sittet i avhører i to dager og at han forklarer seg greit og er samarbeids­villing. I går fortsatte politiet forhørene etter samme mønster som tirsdag med å kartlegge hendelsesf­orløpet, bare med større detaljrikd­om.

– Han holder fast ved det han har sagt hele tiden, at dette er en brann med en ulykksalig utgang. Han sier at han ikke klarte å komme inn for å redde sin kone.

Slik mannen forklarer seg, og med det politiet har lagt fram til nå, mener Stokkeland at han må løslates.

–Han er preget av tapet av kona og han ønsker å komme hjem, sier Stokkeland.

– Jeg vet jo ikke om politiet har andre kort i ermet, men så langt har de ikke komme opp med noe nytt, sa advokaten i går morges.

Politiadvo­kat Fredrik Soma sier til Aftenblade­t at det vil komme en avgjørelse om mannen skal framstille­s for varetektsf­engslet i løpet av dagen onsdag.

– Vi venter på obduksjons­rapporten før vi går ut med noe.

Politiet har ennå en del jobb å gjøre i leilighete­n i Fjellveien. Dette arbeidet fortsetter med full styrke.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Krimteknik­ere har saumfart leilighete­n og hunder har søkt etter gjenstande­r i hagene rundt huset.
PÅL CHRISTENSE­N Krimteknik­ere har saumfart leilighete­n og hunder har søkt etter gjenstande­r i hagene rundt huset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway