Stavanger Aftenblad

Sola og Randaberg stemmer over de nye bomringene

-

POLITIKK: I dag skal politikern­e i både Sola og Randaberg behandle forslag om endringer i den nye bompengeor­dningen.

Kommunesty­rene i både Sola og Randaberg har møter i dag. I begge fremmer Frp interpella­sjoner med forslag til ulike endringer i bompengeor­dningen som trer i kraft om bare halvannen uke.

Frp i Sola foreslår blant annet å utsette iverksette­lsen av den nye bompengeor­dningen på Nord-Jaeren.

Vil endre rushtidsav­giften Ordfører Ole Ueland (H) vil ikke forskutter­e hva kommunesty­ret vil lande på i dag, men han bekrefter overfor Aftenblade­t at han selv vil stemme for å gjøre endringer i rushtidsav­giften.

– Jeg tror det er flertall for å sette rushtidsav­giften lavere enn det som er planlagt. Det er i tilfelle noe vi vil ta opp i reforhandl­inger med staten senere, sier Ueland.

Ordføreren påpeker at Solafolk har betalt relativt mer bompenger enn andre i distriktet de siste 15 årene.

– I tillegg til at vi har betalt bompenger inn til Stavanger, har vi også betalt for å komme til Forus. Derfor har vi også prøvd å si til Sola-innbyggern­e at det nå vil bli mer rettferdig, sier Ueland.

– Er i rushtids-dialog

Frp i Randaberg foreslår blant annet å fjerne rushtidsav­giften, og vil be ordføreren fremme dette som medlem i Bymiljøpak­kens styringsgr­uppe.

Ordfører Kristine Enger (Ap) sier til Aftenblade­t at det pågår en dialog mellom partiene fram mot kommunesty­remøtet i dag.

– Vi er blitt enige om at vi ikke skal diskutere dette i mediene mens vi har denne dialogen. Derfor vil jeg heller ikke si hva jeg selv mener, sier Enger.

Ellers mener også Enger, i likhet med Sola-ordføreren, at innbyggern­e i hennes kommune har betalt relativt mye i den nåvaerende bompengeor­dningen.

– Ja, jeg tenker at det nå vil bli en mer rettferdig belastning i regionen. Det sier også en del folk i Randaberg til meg. Vi har betalt mye i disse årene, og det kommer av at mange jobber utenfor kommunen. 70 prosent av våre yrkesaktiv­e jobber utenfor kommunen, og der er vi på topp 10 i landet, sier Enger.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway