Stavanger Aftenblad

Ungdommer ville bruke jernrør i gjengslåss­kamp

- Rolf Frøyland rolf.froyland@aftenblade­t.no Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no Ragnhild Sofie Selstø ragnhild.sofie.selsto@ aftenblade­t.no

RANDABERG:

To gjenger med til sammen 15-20 ungdommer planla å møtes til slåsskamp i Randaberg tirsdag kveld. De var blant annet bevaepnet med jernrør. Politiet fikk tips i forkant og klarte å avverge slåsskampe­n.

I går mottok politiet flere tips om et planlagt slagsmål, som skulle finne sted et ukjent sted i Randaberg. Informasjo­nen gikk videre ut på at det skulle bli brukt kniv og jernrør. På grunnlag av tipsene ble det sendt mannskaper til Randaberg, og etter hvert traff politiet på en gruppe gutter i tenårene.

Takker for tips

Det ble beslaglagt flere slagvåpen, og det ble ingenting av det planlagte slagsmålet som involverte ungdommer fra flere steder i distriktet.

Vi ønsker å takke for tipsene. Uten disse hadde vi ikke hatt mulighet til å avverge slåsskampe­n, som absolutt hadde skadepoten­sial. Fortsett å tipse oss slik at vi sammen kan forebygge kriminalit­et!»

Dette skriver Sør-Vest politidist­rikt på egne Facebooksi­der onsdag ettermidda­g.

Tirsdag kveld fortalte operasjons­leder Olaug Bjørnsen at 15–20 ungdommer ble bortvist fra stedet.

– Det kan virke som om vi har greid å avverge ett eller flere slagsmål i Randaberg. Vi har påtruffet flere ungdommer og flere gjenger der ute. Flere av ungdommene har hatt med seg slagvåpen, sa Bjørnsen til Aftenblade­t.

Ikke opprettet sak

– Vi har ikke opprettet sak mot tenåringen­e, opplyser leder for forebyggen­de avsnitt i Sør-Vest politidist­rikt, Kathrine Saeland Rotseth.

– Det ble beslaglagt to jernrør fra to av tenåringen­e som hadde møtt opp. Det ble gjort veldig bra forebyggen­de arbeid som gjorde at dette ikke ble opprettet sak.

Ifølge operasjons­leder Olaug Bjørnsen har dette vaert en vellykket strategi.

– Vi har beslaglagt flere slagvåpen, vi har bortvist 12– 15 ungdommer og vi har notert navnene deres, sier hun.

Neste års russe-ungdommer

– Hva slags aldersgrup­pe er dette?

– Det kan virke som om dette er ungdom som er russ neste år. De fleste av de vi har kommet i kontakt med i kveld, er gutter, sier Bjørnsen.

– Er det utelukkend­e ungdom fra Randaberg?

– Nei. Det er litt forskjelli­g hvor de kommer fra.

– Innrømmer de at de er ute for å slåss?

– Nei. De sier ikke det til oss.

 ?? ANDERS MINGE ?? Flere patruljer fra politiet var til stede i Randaberg tirsdag kveld for å vaere i forkant av et annonsert slagsmål.
ANDERS MINGE Flere patruljer fra politiet var til stede i Randaberg tirsdag kveld for å vaere i forkant av et annonsert slagsmål.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway