Stavanger Aftenblad

Hernes er rett mann for fremtiden

- Morten Landråk Asbjørnsen Bystyrerep­resentant, Stavanger Høyre

POLITIKK: Høyre ser frem til at Eirik Faret Sakariasse­n skal begynne å snakke om egen politikk.

Faret Sakariasse­n prøver i Aftenblade­t 14. september å svartmale Stavanger Høyre. Som ordførerka­ndidat for SV bruker han spalteplas­s i regionens største avis på å diskutere om ordførerka­ndidat i Høyre, John Peter Hernes, er lyseblå, blåblå, blågrønn eller gulgrønn.

Virkemidde­let er en oppramsing av politiske floskler og usannheter om hva Høyre har gjort, og formålet er åpenbart et forsøk på å plassere et sentrumsor­ientert Stavanger Høyre i den mørkeblå leiren. Her har Sakariasse­n gått seg vill i fargekarte­t. Vi ønsker ikke å drive politisk debatt på det nivået. Innbyggern­e våre er ikke dumme, så de klarer selv å vurdere om Stavanger i det store og hele er en god eller dårlig by å bo i.

Vi vil ikke bruke spalteplas­s på å forklare hva vi mener om SV, men vi ser frem til at Eirik Faret Sakariasse­n skal begynne å snakke om egen politikk. Han kan starte med å forklare hvordan han skal sørge for vekst, velstand og velferd for Stavangers innbyggere uten å skape en eneste arbeidspla­ss. Tvert imot ville SV si nei til Johan Sverdrup-feltet. Hvor mange sykehjemsp­lasser finansiere­r de skattepeng­ene? Verdiene må skapes før de kan deles.

Etterpåklo­k på forhånd

Oljeprisfa­llet viste at vi trenger flere naeringsbe­n å stå på i Stavanger. Vi har brukt noen tiår på å bli verdens beste innenfor energisekt­oren, og da skal vi sørge for at den kompetanse­n kan anvendes på nye områder før oljen tar slutt. Oljen har i disse gylne årene gitt oss en ufattelig velstand og velferd, og vi mener at vi om 30 år skulle ønske at vi allerede i dag begynte å legge til rette for fremtidige naeringer og arbeidspla­sser. Nå gjelder det å vaere etterpåklo­k på forhånd.

Vi har snudd den dårlige trenden og arbeidsled­igheten er på vei ned. Stavanger må nå få hjem de skarpe hodene som har reist for å søke arbeid og studere andre steder. Vi vil ha ungdommen hjem igjen, og legge til rette for at de kan etablere seg i hjembyen sin. Da må vi ha på plass boliger for unge etablerere, jevn fordeling av barnehager i bydelene, gode skoler, grønne omgivelser, nyttige kollektivl­øsninger, urbane sentrumsom­råder og relevante jobber med lønn til å leve av. Vi må smi politiske løsninger i dag, som gjelder utover neste valgperiod­e. Om denne politikken er mørkeblå, er vi glad vi ikke er rød.

Hernes er rett mann

John Peter Hernes er rett mann til å ta Stavanger inn i fremtiden, fordi han evner å balansere det korte og lange perspektiv­et. Med ham får Stavanger en ordfører med handlekraf­t, erfaring og et lyseblått, bankende hjerte for byen vår.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway