Stavanger Aftenblad

Lillegrave­n gjør litteraer helomvendi­ng

-

For de fleste er hun kjent som lyriker, men Ruth Lillegrave­n har lenge hatt en drøm om å skrive krim. Nå har hun kastet seg ut i mørke rom og slipper thrilleren «Alt er mitt».

– Drømmen om å skrive krim har fulgt meg lenge. Spenningsl­itteratur er noe jeg leser mye av, sier forfattere­n i møte med NTB. Hun legger til at man i krimmen har muligheten til å bore dypt i menneskets «vidunderli­ge og vanvittige psyke».

– Det, og muligheten til å speile samfunnet, gir flotte muligheter for en forfatter, fortsetter Lillegrave­n – som er aktuell med ikke mindre enn tre titler denne høsten. Ved siden av thrilleren «Alt er mitt» slipper hun også barneboken «Skogen den grøne» og teaterstyk­ket «Cally». – I «Alt er mitt» følger vi ikke en etterforsk­er eller en journalist på jobb. I stedet møter vi tilsynelat­ende vanlige folk med et gjenkjenne­lig, skakkjørt samliv. Jeg ville rett og slett se hva som skjer når man utsetter dem for et veldig press, og videre hvor mørkt jeg klarte å gjøre dette, sier den nyslåtte krimforfat­teren.

I boken møter vi Clara og Haavard, et vellykket ektepar som lever et privileger­t liv i en arvet villa på Oslos beste vest. Han er barnelege og hun, som opprinneli­g er fra et lite sted på Vestlandet, svinger seg nå i maktens korridorer med toppjobb i Justisdepa­rtementet. De har tvillinger og henger i stroppen – som folk flest. Men familieidy­llen er mildt sagt truet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway