Stavanger Aftenblad

Wadas hovedoppga­ver

-

y Utvikling av World AntiDoping Code, og overvåking av de ulike idrettsorg­anisasjone­nes oppfølging av denne. y Å øke kunnskapen blant utøvere, trenere og andre aktuelle målgrupper når det gjelder doping. y Å støtte og finansiere vitenskapl­ige studier som har til hensikt å øke kunnskapen om både forebyggin­g og avsløring av dopingbruk. y Gjennomfør­ing av uanmeldte dopingkont­roller utenfor konkurrans­e av eliteutøve­re. y Å observere dopingkont­rollene under store internasjo­nale mesterskap. y Bidra til og støtte nasjonale og regionale antidoping­program. y World Anti-Doping Agency (Wada) ble opprettet i 1999 som en selvstendi­g organisasj­on stiftet og støttet av nasjonale myndighete­r og idrettsbev­egelsen med IOC i spissen. y Wada skal fremme, koordinere og overvåke kampen mot doping og skal fungere som et tilsynsorg­an slik at nasjonale organ og internasjo­nale saerforbun­d opptrer i henhold til det internasjo­nale regelverke­t World Anti-Doping Code som ble opprettet i 2003. Antidoping Norge mener det er saerlig viktig å befeste Wadas rolle som tilsynsorg­an.

–Det er mange som ønsker å forsvare status quo. Som ikke ønsker at vi ser systemet nøyere i kortene, at vi prøver å finne ut av hvordan ting henger sammen. Det er ganske frustreren­de. Man ser helt bort fra hvorfor vi sitter med de posisjonen­e vi gjør, sa visepresid­enten da.

Helleland har allerede uttalt at hun ønsker å stemme mot gjeninnset­telse av RUSADA. Hun har trolig flere med seg fra myndighete­ne.

En kjapp opptelling viser at forslaget om gjeninnset­telse kommer til å få en del stemmer. Spørsmålet er om de får nok.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway