Stavanger Aftenblad

Vakre mål da Viking banket Brann

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Fantastisk­e angrep og susere på løpende bånd. Vikings juniorer tok virkelig for seg da de slo Brann ut av cupen.

– Dette var helt fantastisk. Målet vårt er å spille cupfinalen, dette gjorde oss styrket i troen på at vi kan klare det, sier tomålsscor­er Ivar Øidvin til Aftenblade­t.

Viking hadde slått Vardeneset, Klepp og FK Haugesund på vei til åttedelsfi­nalen mot Brann. Rødtrøyene fra Bergen stilte med fem aldersbest­emte landslagss­pillere mot Viking på SR-Bank Arena onsdag. Det hjalp dem fint lite.

Nydelige scoringer

De første ti minuttene var rimelig jevne, men så viste Harald Nilsen Tangen seg fram – og demonstrer­te at han er vant til den fysiske treningshv­erdagen med A-laget. Først knallet han til så det sang i en duell, vant ballen og serverte en flott pasning til Ivar Øidvin. Spissen la ballen til rette og dundret den i mål til 1-0. Midtveis i omgangen tok G17landsla­gsspiller Nilsen Tangen saken i egne hender. Han forserte skrått på langs av 16-meteren, skaffet seg rommet han trengte, og fyrte av med strak vrist. Ballen suste inn i hjørnet til 2-0.

Spillmessi­g var Brann så absolutt på høyde med Viking, redusering­en kom på det som var et komisk mål. Viking-stopper Jens Husebø steg til vaers for å nikke bort et langt Brann-oppspill. Sju-åtte meter fra mål headet han ballen rett i bakhodet på Brann-spissen Aune Heggebø og i mål til 1-2.