Stavanger Aftenblad

Higson frykter ikke reprise av forrige sesong

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Først en smell hjemme mot M/S og så en ny nedtur mot Stjernen, Oilers-sjef

Pål Higson avviser at tankene om et nytt fjorår har streifet dem.

– Nei, det har ikke skjedd. Svarene mine rundt det blir kjedelige. Vi må fokusere på hva vi kan forbedre. Nå har vi møtt to lag vi skulle vaert bedre enn, det gjelder å finne ut hvordan vi skal håndtere slike kamper. Det er nok mer på utsiden av klubben at slike parallelle­r trekkes, svarer Higson på spørsmål om de allerede begynner å frykte reprise av fjorårets 6. plass og på hodet ut av sluttspill­et i kvartfinal­en.

Oilers så lysende ut i oppkjøring­en til årets sesong. De slo sterke motstander­e i utlandet og tok med seg selvtillit­en da de slo regjerende dobbeltmes­ter Storhamar i serieåpnin­gen. Felles for kampene er at motstanden har vaert god – og at Oilers mestret det på ypperlig vis.

Må ha tålmodighe­t

Nå har de tapt etter forlenging mot både Manglerud Star og Stjernen. Stjernen hadde sluppet inn 17 mål og blitt valset over i sine tre første kamper, men de slo Oilers tirsdag kveld.

– Hvorfor er dere gode mot de gode lagene, men ikke mot de antatt svakere?

–Det er et godt spørsmål. Vi har et godt lag med en bra struktur. Det skal vi bevare. Så gjelder det å ha tålmodighe­ten som skal til mot de antatt svakere lagene, og at vi klarer å styre kampene mot de lagene det er forventet at vi skal styre mot. Det er mulig vi ikke har fått øvd nok på det i oppkjøring­en, svarer Higson og legger til at de har et nytt trenerteam og mange nye spillere som må etablere sin egen identitet.

Allerede i kveld spiller Oilers ny kamp, nyopprykke­de Ringerike kommer til DNB Arena.

– Da er vi idioter

Ringerike har tatt fem poeng på sine fire kamper og slo Sparta 2-0 tirsdag. Oilers-keeper Henrik Holm advarer mot undervurde­ring.

– Jeg tror ikke vi skal undervurde­re noen som helst. Nå har vi tapt mot to antatte bunnlag. Går vi i den fella, er det vi som er idioter, sa Holm til Aftenblade­t etter tapet mot Stjernen.

– Er bare seier mot Ringerike godt nok nå, Higson?

– Vi forventer at vi skal slå de aller fleste lagene hjemme i DNB Arena, Ringerike er ett av dem. Alle føler vi har et mannskap som kan prestere en bra sesong, men vi må løse oppgaven som venter mot lag som ikke ønsker å føre kampene mot oss. Det er en utfordring å trykke på de rette knappene, svarer Higson.

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Oilers-sjef Pål Higson er tydelig på at Oilers må bli bedre på å styre kampene mot antatt svakere lag. I så måte passer det at nyoppryked­e Ringerike kommer til DNB Arena torsdag kveld.
JON INGEMUNDSE­N Oilers-sjef Pål Higson er tydelig på at Oilers må bli bedre på å styre kampene mot antatt svakere lag. I så måte passer det at nyoppryked­e Ringerike kommer til DNB Arena torsdag kveld.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway