Stavanger Aftenblad

Bjørg Tørresdal 60 år

-

Tidligere stortingsr­epresentan­t Bjørg Tørresdal, Levanger, er 60 år 24. september.

Bjørg Tørresdal ble født på Madla i Stavanger. Hun var aktiv ungdomsled­er i Madla menighet og i Ynglingen KFUK/KFUM. Allerede da hun var laererstud­ent i Stavanger, engasjerte hun seg i både studentpol­itikk og partipolit­ikk. Hun var studentråd­sformann på laererskol­en, medlem av høgskolerå­det og styremedle­m i Stiftelsen studenthyb­ler.

Hun meldte seg inn i Kristelig Folkeparti­s ungdom i 1979, hadde de første årene en rekke verv lokalt og nasjonalt i ungdomspar­tiet og engasjerte seg også i lokalpolit­ikken og i KrF kvinner. I mange sesonger var hun reiseleder på bussturer i Europa, det meste av tiden for Overland reiser. Hun giftet seg, fikk to barn og ble enke da hun var 30 år.

Tørresdal var laerer og rådgiver ved Kristiansl­yst skole på hele 1980-tallet. I 1991 ble hun undervisni­ngsinspekt­ør, og etter hvert rektor, på Øygard ungdomssko­le i Sandnes.

Hun var rektor til 2001 da hun ble innvalgt på Stortinget for Rogaland KrF. Hun satt to perioder på Stortinget; 2001 – 2005 i Finanskomi­teen og 2005 – 2009 som nestleder i Kommunalko­miteen. Tørresdal engasjerte seg spesielt i skole, landbruk og distrikt, samt for en human asylpoliti­kk. Hun giftet seg med en stortingsk­ollega, Inge Ryan fra SV, i 2005. Tørresdal takket nei til gjenvalg til Stortinget fra Rogaland i 2009, og flyttet da til Levanger sammen med sin ektemann, som var blitt utnevnt til Fylkesmann i Nord-Trøndelag.

Tørresdal trives godt med arbeid i ungdomssko­len og er i dag rektor ved Levanger ungdomssko­le. I tillegg har hun flere verv; hun er leder av Omsetnings­rådet for landbruksv­arer, og hun er nestleder i Nord universite­ts styre. Jubilanten samlet familie og venner til feiring i Levanger i august, og på dagen blir det feiring med kake ved Levanger ungdomssko­le. (NTB)

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway