Stavanger Aftenblad

Her er regionens 20 største jentetalen­ter i fotballen

- Stig Nilssen stig.nilssen@ aftenblade­t.no Ingvild Lygren ingvild.lygren@ aftenblade­t.no

FOTBALL: Kvinnefotb­allen i regionen er i rivende utvikling. Talentene vokser fram på rekke og rad og dominerer de aldersbest­emte landslagen­e.

Anført av Klepp-kvinnen Maria Thorisdott­ir, som vant både serie og FA-cupen med Chelsea og nylig kvalifiser­te Norge til VM, skjer det mye spennende på kvinneside­n av den lokale fotballen. Klepps kvinnelag i Toppserien har gjort en strålende sesong og ligger an til å ta sølvmedalj­ene bak suverene LSK. Laget er også klart for semifinale­n i cupen, det samme er klubbens juniorlag.

Mange landslagss­pillere

Men det skjer også mye positivt i de yngre årsklassen­e. Med både kontinuite­t og kunnskap på trenerside­n satser Viking på å utvikle talenter. Det har allerede gitt gode resultater, de aldersbest­emte lagene gjør stor suksess. De har også fått en sponsoravt­ale til 100.000 kroner i året, noe som gjør at de kan hente inn eksterne trenerkref­ter blant annet til keeperne.

Også nasjonalt biter de lokale talentene fra seg. Kretslagtr­ener Espen Terland sier det som regel blir tatt ut mellom fire og seks spillere til landslagen­e med spillere som er født mellom 2001 og 2003.

Aftenblade­t har gått igjennom og vurdert hvilke talenter som finnes i regionen. Her er listen over det vi mener er de 20 største talentene mellom 13 og 18 år: Elisabeth Terland y Født: 2001. y Klubb: Klepp. y Moderklubb: Naerbø. y Posisjon: Midtbane. Beskrivels­e: Spiller for Klepps A-lag som ligger på sølvplass i Toppserien og har hatt en meget sterk sesong. Terland er utrolig smart som spiller, god med begge bein, har en veldig god skuddfot og bra teknikk. Kan bli bedre i duellespil­let.

Kaja Karlsen y Født: 2002. y Klubb: Viking. y Moderklubb: Randaberg. y Posisjon: Kant/spiss.

Beskrivels­e: Kanskje det største spisstalen­tet i hele fylket. Var litt uheldig med sykdom og var borte fra fotballen i halvannet år, men er veldig på gang igjen og spås en lysende karriere. Har veldig god fart, det er hennes store styrke sammen med de gode avslutning­sevnene. Bør bare vaere et tidsspørsm­ål før hun blir aktuell for J16-landslaget.

Smilla Valotto y Født: 2004. y Klubb: Viking. y Moderklubb: Hinna. y Posisjon: Midtbane/kant. Beskrivels­e: Har x-faktoren og det ekstraordi­naere. Smilla kan trylle med ballen og har en meget god teknikk. Har bra tempo med ballen og er en konstant trussel for motstander­ne. Leser spillet og er flink til å posisjoner­e seg i bakrommet.

Marthine Østenstad y Født: 2001. y Klubb: Klepp. y Moderklubb: Madla/Viking. y Posisjon: Forsvar/midtbane. Beskrivels­e: Gikk gradene fra Madla til Viking og videre til Klepp. Er veldig fotballsma­rt, meget god på hodet og har hatt en strålende utvikling. Spiller for det norske U19-landslaget. Debuterte på Klepps A-lag i Toppserien mot Grand Bodø nylig i 5-3-seieren.

Madeleine Hille Mellemstra­nd y Født: 2001. y Klubb: Klepp. y Moderklubb: Bjerkreim. y Posisjon: Back/kant. Beskrivels­e: Gikk fra Bjerkreim til EIK og videre til Klepp. Har en god høyrefot, er tøff i dueller og gir ikke ved dørene. En målfarlig spiller som har en god del kamper for Klepps A-lag i Toppserien denne sesongen. Er fast på U17landsla­get og vaert innom J19landsla­get.

Emma Braut Brunes y Født: 2003. y Klubb: Bryne. y Moderklubb: Bryne. y Posisjon: Midtstoppe­r. Beskrivels­e: Duellsterk og har i

 ?? JARLE AASLAND ?? Elisabeth Terland spiller på Klepps A-lag som ligger an til å ta sølvmedalj­er i Toppserien. Midtbanesp­illeren fra Naerbø er født i 2001 og spås en stor karriere.
JARLE AASLAND Elisabeth Terland spiller på Klepps A-lag som ligger an til å ta sølvmedalj­er i Toppserien. Midtbanesp­illeren fra Naerbø er født i 2001 og spås en stor karriere.
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway