Stavanger Aftenblad

Fantastisk andre omgang av EIK

- Kjell Åvendal

EGERSUND: Egersunds trener Ojan Bijan hadde på forhånd annonsert at det ville bli en skikkelig krigekamp, da nedrykkstr­uede Fløy stod på motsatt banehalvde­l.

Før pause ble kampen nettopp slik. Egersund dominerte spillemess­ig, men ble gang på gang stoppet av et kontant Fløy-forsvar, ledet av tidligere EIK-spiller Nils Petter Andersen. I tillegg ble omgangen oppstykket av mange skader, og hjemmelage­t slet i det hele tatt med å finne rytmen, selv om de hadde ballen klart mest. En heading utenfor fra Kim Robert Nyborg og et skudd over fra kloss hold fra Mathias Kvåle Perttamo midtveis i omgangen var sjansebeho­ldningen første 45 minutter.

– Jeg følte at vi hadde god kontroll, men foran Fløys mål ble vi litt for nølende og omstendeli­ge. I pausen fokuserte vi på å vaere mer direkte, og komme til innlegg og avslutning­er uten å bruke for mange trekk. Det fikk vi betalt for, sier en fornøyd Ojan Bijan.

Burde doblet

Fløy kunne kommet til en farlig mulighet på en overgang like etter pause, men «tigrenes» midtstoppe­r Marius Andersen gjorde en glimrende inngrepen. Deretter og ut handlet det meste om hjemmelage­t, bortsett fra noen få skuddforsø­k fra distanse fra gjestene.

Etter rundt en times spill burde Egersund tatt ledelsen da de fikk to overganger tre mot to. Men både Kim Robert Nyborg og Mathias Kvåle Perttamo avsluttet til side for mål.

Hjemmelage­ts press skulle imidlertid snart gi resultat. Tjue minutter inn i omgangen sendte kaptein Marcel Warwzynkie­wicz inn en fin crossball som ble møtt av backkolleg­a Mads Nørby Madsen. Danskens heading for som et prosjektil forbi keeper Andreas Hoppestad.

Bob Sumareh burde doblet ledelsen sju minutter etter, men skjøt rett på Hoppestad etter å ha kommet seg helt fram til femmeteren. Men da kvarteret gjenstod rotet Fløykeeper­en det til for seg selv. Han var utenfor sekstenmet­eren og klarerte ballen bort med en heading. Den gikk rett i beina på Kim Robert Nyborg, som rolig og behersket lobbet ballen inn i det tomme buret.

Oppvisning­sfotball Egersund punkterte kampen to minutter senere, da Fløys kaptein John Olav Norheim var uheldig og satte ballen i eget mål, hardt presset av Sumareh. Derfra og ut handlet alt om hjemmelage­t, som til tider viste rene oppvisning­sfotballen, mot en motstander som totalt hang i tauene. Det kunne gjerne blitt flere scoringer av det, men trener Bijan var uansett veldig fornøyd med det laget hans viste. Mange skader på saerlig midtbanesp­illere gjorde at han måtte gjøre mange omrokering­er på laget, men han var aldri bekymret over at nesten halve laget spilte i posisjoner de ikke bekler til vanlig:

– Nei, det var jeg ikke. Jeg så på treningene i løpet av uka at vi hadde den rette innstillin­gen inn mot kampen. Kim (Nyborg) og Sander (Remme) har begge ferdighete­ne og kontrollen som skal til for å gjøre

en god jobb sentralt på midtbanen. De kompletter­er hverandre, og løste jobben sin veldig bra i dag. Vi kjempet hardt over hele banen, og det vant vi på, sier EIK-treneren.

Egersund lå på andreplass på tabellen, før Hødds møte med Bryne. Ender laget på den plassen til slutt, blir det kvalifiser­ing om opprykk til Obos-ligaen. Tenker treneren på det?

–Det var absolutt viktig å vinne for å henge med i toppen resten av sesongen. Men vi tok en prat tidligere i uka om at vi skulle «drite i» tabellen og resultatet i andre kamper, og heller fokusere hundre prosent på den jobben vi gjør selv.

Neste oppgave for Egersund er Kjelsås borte neste lørdag, før Nardo kommer helga etter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway