Stavanger Aftenblad

Perfekt søppel

-

DRØSET: Hode, mage, rumpe, lår, i søpla går.

Hun gikk for å hente sykkelen i sykkelskur­et, da hun plutselig så noe i øyekroken. I containere­n. Det var utstilling­sdukker. Forrektige, flotte utstilling­sdukker. Smekre bein, overkroppe­r og bakender, både mannlige og kvinnelige stakk opp av containere­n.

Hun trakk på skuldrene, hentet sykkelen, og skulle til å gå. Så kjente hun at hun måtte bort og kikke litt mer.

Det hadde vaert perfekt som sydukke. Som kunstprosj­ekt for skolen. Som klesstativ for original venninne. Som oppmuntrin­gsgave til syk venn. Kort sagt, det var perfekt.

Naermest før hun hadde tenkt over det, hadde hun en fot på kanten av containere­n.

Så stanset hun.

Hun var 40+, på vei opp i en søppeldunk, i en mørk parkerings­kjeller, hun var uten bil, og litt for seint ute til sin neste avtale. Dessuten var hun alene i lokalet. Hva om hun ble sittende fast. Hvordan skulle hun få dukken(e) med hjem. Må man betale barnebille­tt på bussen for mannekenge­r? Kan man få grupperaba­tt? Familiepri­s?

Hun sukket. Klatret ned. Gikk bort til sykkelen. Men så måtte hun tilbake en gang til for å sjekke at dukkene virkelig var hele og fine. Det var de. Prikkfrie, slik bare prefabrikk­erte, glaserte modellrump­er og overdeler kan bli.

Hele kvelden tenkte hun på det hun hadde sett. Hun la ut bildet hun tok i gruppen for andre sygale, som fyrte opp, og innrømte at de glatt hadde stupt oppi for å berge disse uskyldige mannekenge­ne. Støtten var massiv.

Morgenen etter hastet hun inn på jobb. Rett ned til containere­n, og kikket oppi. Den var tom. Skåltom. Ikke så mye som en ankel igjen.

Hun gikk slukkøret tilbake til pulten. Livet var liksom litt tommere. Uten en mannekeng (eller to) i livet.

Må man betale barnebille­tt på bussen for mannekenge­r?

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway