Stavanger Aftenblad

Knut Arild Hareide må byttes ut

- Yngve Eriksen Styremedle­m og kommunesty­rerepresen­tant, Karmøy KrF

POLITIKK: Slik KrF drives nå, går det mot et lenge varslet politisk selvmord. Derfor må lederen byttes ut.

Skjelvinge­ne etter stortingsv­alget 2017 har ennå ikke lagt seg i KrF. Ekkoet i gangene fra katastrofe­valget i fjor gjaller fremdeles, noen tusen stemmer unna politikken­s Obos-liga. Skjelvinge­ne er så sterke at sentrale personer i partiet sliter med å se forskjell på høyre eller venstre.

Står mitt hjerte naermest

Jeg meldte meg inn i Kristelig Folkeparti i 1978. Partiet sto og står mitt politiske hjerte naermest. Jeg har vaert politisk aktiv og folkevalgt siden 1996 og fulgt partiet i tykt og tynt, mest tynt. Jeg forbyr hermed at noen prøver å torpedere partiet mitt.

Jeg har deltatt i mange valgkamper og stått på stand og pratet med folk om politikk. Det er kjekt å møte velgere, og få både ris og ros. Under valgkampen 2017 ville ikke folk snakke om politikk.

Da gikk det på person. Siden september i fjor har vi som parti ligget og vaket rundt sperregren­sen.

Maken til vingling

Kan vi skylde på noen? Ja, det kan vi. Partiledel­sen, og da spesielt leder Knut Arild Hareide, må ta skylden for dette. Maken til politisk vingling tror jeg mangler sidestykke i norsk historie. Vinglingen har vaert så stor at hadde han vaert kaptein på Titanic hadde båten kommet trygt frem til New York. Oslo-gjengen må komme seg ut av den såpebobla de er havnet i. Og det hjelper ikke partiet at det er en trojansk hest i stortingsg­ruppen.

Under valgkampen i fjor sto jeg på stand flere steder på Karmøy. Pratet med folk om politikk i forskjelli­ge sammenheng­er. Det var folk fra Sør- og Østlandet, og selvsagt fra Nord-Norge. Tonen var den samme overalt. Bytt leder.

Jeg kjenner ikke Knut Arild Hareide. Han er sikkert en kjekk kar. En god ektemann, kjaerlig far og en god venn i gjengen. Men politisk har han ikke slått igjennom. Dessverre. Slik partiet drives nå, går det mot et lenge varslet politisk selvmord. Derfor må lederen byttes ut.

Skygg unna

Når det gjelde å gå inn i regjering eller ikke. Blå eller rød, skygg unna. Men, Norge trenger et sterkt Kristelig Folkeparti. Jeg har fortsatt tro på dette politiske prosjektet. Jeg kommer til å bli.

 ??  ?? I mine samtaler med folk fra hele landet var tonen den samme overalt, bytt leder, skriver Yngve Eriksen.
I mine samtaler med folk fra hele landet var tonen den samme overalt, bytt leder, skriver Yngve Eriksen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway