Stavanger Aftenblad

Klassisk-talenter spiller med Oslofilhar­monien

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

UNIK SJANSE: Seks musikertal­enter fra Rogaland skal spille med Oslo Filharmoni­ske Orkester etter å ha imponert under prøvespill.

Neste uke skal 19-åringen Ida Celine Dirdal og fem andre unge musikktale­nter fra Rogaland få erfare hvordan det er å vaere profesjone­ll orkestermu­siker. Fioliniste­n Ida er nemlig blant 75 utvalgte unge musikere fra hele landet plukket ut til talentpros­jektet Ung Filharmoni. I fire dager skal de unge talentene spille side om side med profesjone­lle utøvere i Oslo Filharmoni­ske Orkester.

De seks utvalgte fra Rogaland er: y Ida Celine Dirdal, 19 år,

fiolin y Alexander Zetterstrø­m, 17

år, fiolin y Amy Blanchard, 18 år, bratsj y Florian ten Napel, 18 år,

bratsj y Ida Amalie Kvelland, 18 år,

bratsj y Tobias Furholt, 17 år,

basstromme

Prosjektet Ung Filharmoni er en del av mentorprog­rammet Crescendo, i regi av Barratt Due Musikkinst­itutt, Oslo Filharmoni­ske Orkester og Festspille­ne i Bergen. Programmet gir unge klassiske musikere muligheten til å spille sammen med – og laere av – profesjone­lle utøvere på øverste nivå, også kalt mester-svennprins­ippet.

Ida Celine Dirdal og de 74 andre talentene ble plukket ut etter prøvespill i januar. Gruppen møttes første gang på samling i juni, med undervisni­ng, orkesterpr­øver og sosiale innslag. Nå kulminerer hele prosjektet med en storstilt konsert for fullsatt sal i Oslo Konserthus torsdag 27.september.

Dette er tredje året Ung Filharmoni gjennomfør­es. Konsertmes­ter Elise Båtnes i OsloFilhar­monien mener prosjektet utgjør en enestående mulighet for unge utøvere.

- Det er en unik mulighet til å gå i dybden på fantastisk musikk sammen med framtidig potensiell­e kolleger. Jeg skulle ønske jeg kunne vaert med på dette som ung, sier Båtnes i en pressemeld­ing.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway