Stavanger Aftenblad

Fikk VIF-ros etter sjumålsdra­ma

- Kjetil Flygind kjetil.flygind@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Oilers og Vålerenga leverte en toppkamp det luktet svidd av. Vålerenga vant, men Roy Johansen ser et nytt Oilers-lag sammenlign­et med i fjor.

– Det var en bra kamp. Fysisk ishockey med masse sjanser, innsats, følelser og trykk, oppsummere­r Vålerenga-trener Roy Johansen oppgjøret der hans lag vant 4-3 i DNB Arena. Foran 3800 tilskuere tok Oilers ledelsen ved kaptein Kristian Forsberg. Men gjestene fra Oslo, som var best i de to første periodene, svarte og snudde kampen.

Jacob Lagacé og Stephan Vigier fikset 2-2 og 3-2-ledelse til Todd Bjorkstran­ds lag. Men da kaptein Forsberg pådro seg en utvisning i 3. periode fikk VIF los. 3-3 og 3-4 kom raskt. Alle poengene ble med til Oslo.

–Oilers ser sterke ut, synes jeg. De virker tette bakover, de slipper til lite sjanser, Henrik Holm er god i mål, og importene kommer mer og mer.

Morley og Vigier vet vi jo hva står for. Et bra lag, sier VIF-Johansen.

– Hjelpende hånd

VIF overtok tabelltopp­en etter seieren, Oilers ligger på 3. plass.

Kristian Forsberg var skuffet da Aftenblade­t snakket med ham etter kampslutt i DNB Arena.

– Jeg følte vi fortjente å ta med oss noe fra denne kampen. Det var så totalt unødvendig at jeg tok en utvisning som gjorde at de kom inn i kampen igjen. Kjedelig at det ble sånn, sier Forsberg.

Utvisninge­n kom da kampen var inn i sine fem siste minutter. Da hadde de to lagene levert en fartsfylt, intens og tøff match, akkurat slik toppkamper på dette nivået skal vaere.

– Min utvisning ble en invitasjon til dem tilbake i kampen. De scoret 3–3-målet med kort tid igjen. Selvfølgel­ig var det en hjelpende hånd.

Vigier forsvarer «Foppa»

– Vi skylder ikke på én mann. Det er sånt som skjer. Det kommer til å skje igjen at vi leder mot slutten og gir det fra oss. Vi må gi Vålerenga kred for at de klarte å komme tilbake. De spilte bra. De startet bra, vi slo tilbake og tok tilbake ledelsen, det levde helt inn. Det er den brutale delen av ishockey, sier Stephan Vigier.

Som fikk publikum opp av stolene da han satte sin 3-2-scoring.

– I en perfekt verden så stenger du ned kampen når du tar ledelsen sent i 3. periode. Men da Vålerenga fikk overtallet og scoret, da maktet vi ikke å mobilisere. Det kokte i hallen på 3–2 og vi var høyt oppe. Da mister du det litt når de slår tilbake. Sånn er det, dessverre.

Oilers fikk fri onsdag, men allerede lørdag er det ny kamp. Da venter Frisk Asker borte.

 ?? FREDRIK REFVEM ?? Jacob Lagacé og Oilers fikk seg en på haken da Vålerenga vant toppkampen i DNB Arena tirsdag.
FREDRIK REFVEM Jacob Lagacé og Oilers fikk seg en på haken da Vålerenga vant toppkampen i DNB Arena tirsdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway