Stavanger Aftenblad

Ønsker MDG Oslotilsta­nder i Sandnes?

- Kristoffer Birkedal Sandnes Frp

POLITIKK: MDG styrte Oslo sentrum fra å vaere den grønne, flotte by med liv og røre, til en by mørklagt av store skygger fra bomringene.

Det var et artig lite påfunn fra en grønn Erlend Kristensen i Aftenblade­t 25. september. En historie ble fortalt, men som mange andre så valgte Erlend å hoppe over de viktigste sidene i eventyret hans.

Vil femdoble bomsatsene

Historien hans manglet rett og slett en forståelse av demokrati, forhandlin­ger og realitet. Det kan fort hende at rusen av en grønn tesla ga Erlend noe ekstra, for i all sin opphissels­e så glemte han å legge til at han og hans parti selvfølgel­ig vil femdoble bomtaksten­e og øke antallet bommer i alle byer over det ganske land. Best av alt er jo at hans eget parti selvfølgel­ig ikke skal bruke en krone på asfalt til fordel for biler, men alt skal gå til kollektivt­ransport. Jeg har for så vidt forståelse for at det er noe mer tiltrekken­de å skrive om andre partier når Erlends eget parti sine alternativ­er er så mye verre.

Vil bruke Oljefondet

La meg først få si, Frp’s primaerpol­itikk ligger fast. Siv Jensen, Jon Georg Dale og alle andre i partiet, enten det er fotsoldate­r eller sentrale stortingsp­olitikere, vil bruke mer midler av Oljefondet til å investere i Norge. Jeg tror neppe det er en dårlig idé å investere i et av verdens rikeste land, men til gjengjeld så er jeg ingen økonom, heldigvis er Siv Jensen det. For hadde Frp, Høyre, Venstre og KrF alle ønsket økt bruk av Oljefondet og reduksjon i bomringer, ja så skal jeg love deg at Siv hadde kastet de høye haelene og vesken til fordel for en motorsag og dynamitt. Og satt kurs mot alle landets bomringer.

Dessverre er det ikke sånn at de andre partiene støtter Frp i denne saken, faktisk er vi alene om det på Stortinget. Og da kjaere Erlend, kan du furte av gårde så mye du vil, med så mange uriktighet­er du bare vil, men man skulle kanskje tro at en bystyrepol­itiker hadde en viss forståelse for hvordan demokratie­t og flertallet fungerer.

MDG kom til makten

For la oss starte med historien i Oslo, hvor de grønne endelig kom til makten og skulle vise Norge at dersom det bare var dyrt nok, ja så ville alle selvfølgel­ig slutte med bilen, uten at dette har noen negative konsekvens­er.

La oss se på fylket, byen og kommunen hvor grønt er skjønt og bilen skal fjernes for å bevare profilen. For hvordan går det egentlig i Oslo? Vi kan jo enkelt henvise til flere nasjonale oppslag om rekorder i konkurs, om en sviktende handel og befolkning som holder seg hjemme eller reiser til andre byer. Fra å gjøre Oslo sentrum til den grønne, flotte by med liv og røre, så ble det fort en by mørklagt av store skygger fra bomringene. Bommen som skulle tvinge folk til å ta bussen til sentrum, tvinger bare folket til å reise motsatt vei, og hvem skulle tro det? Hvem advarte mot noe slikt? Finnes det ingen politikere som ga beskjed? Eller ble de rett og slett ikke trodd?

Frp advarte

Hmm, det høres jo noe finurlig ut, men Frp advarte jo nettopp mot dette, både i Oslo, og at dette fort også kan vaere utviklinge­n vi ser her i Sandnes nå når de nye bomringene kommer. Men, nå må jo virkelig byrådet og MDG forstå alvoret? Etter konkurser, en befolkning­en som forsvinner fra sentrum og sviktende omsetning i butikker? Eller? Neida, du! Byrådet i Oslo kjører på i beste MDG-stil, nå skal det komme 53 nye bomringer og bomtaksten­e skal bare femdobles, det er jo en liten sak? Til slutt kan de få flest mulig folk til å flytte fra byen, og det er kanskje hensikten, for da går CO2-utslippene ned om ikke annet.

Så kjaere Erlend, er dette du ønsker for Sandnes og regionen vår? En kopi av paradiset i Oslo? Der hvor MDG kan vise frem alt de har fått til, alt de har gjort, hvordan de nå helt alene redder verden ved å legge ned arbeidspla­sser og tvinge folk til andre fylker og byer.

Vil ha mer penger til vei

Det eneste du og MDG ikke liker med Bymiljøpak­ken Erlend, er vel at det skal brukes en liten sum på vei som biler også skal kjøre på. Frp er derimot uenig i bruken av bomring som finansieri­ng for et prestisjep­rosjekt som ikke ligner grisen. Vi vil ha mer penger til vei også for bilistene, og vi står på vår primaerløs­ning.

Vi vil ha mer penger til vei også for bilistene.

 ?? RUNE VANDVIK ?? – Byrådet i Oslo kjører på i beste MDG-stil, nå skal det komme 53 nye bomringer, og bomtaksten­e skal bare femdobles, skriver Kristoffer Birkedal.
RUNE VANDVIK – Byrådet i Oslo kjører på i beste MDG-stil, nå skal det komme 53 nye bomringer, og bomtaksten­e skal bare femdobles, skriver Kristoffer Birkedal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway