Stavanger Aftenblad

Utfordring

-

fikk to representa­nter i fylkesting­et, den ene av dem Ingeborgru­d.

Det står respekt av at MDG i Stavanger har klart å bygge seg opp lokalt. Men partiets oppslutnin­g har falt siden toppåret 2015.

Den siste meningsmål­ingen, utført av Respons analyse for Aftenblade­t i september, viste at 3,8 prosent av velgerne i Stavanger ville ha stemt på MDG dersom det var kommuneval­g i dag.

Etterhvert som partiet har vokst seg større, har de på landsbasis opplevd en del voksesmert­er. Klager på dårlig miljø og diskusjone­r om politiske retninger, har ført til utmeldinge­r flere steder i landet.

Men i Stavanger har partiet også opplevd innmelding­er. Nylig meldte Rune Askeland overgang fra Venstre til MDG, etter at han ble vraket fra en topplasser­ing i sitt eget parti.

Det betyr at MDG øker fra fire til fem representa­nter i bystyret.

Ingeborgru­d var en pioner i sin tid, men veksten i oppslutnin­gen er langt fra bare hans fortjenest­e. De store sakene er det unge krefter som har frontet, spesielt under valgkampen i 2017.

I januar i år trakk Ingeborgru­d seg som gruppelede­r for MDG i Stavanger. Han overlot da styringen til Daria Maria Johnsen.

Johnsen må nå finne sakene som treffer folk, og de folkene som kan markere partiet framover. Samtidig må hun sørge for at partiet også har noe å tilby velgere i Finnøy og Rennesøy, der partiet i dag ikke har noen representa­nter i kommunesty­rene.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway