Stavanger Aftenblad

Autopass-saldoer står i 0 kroner

- Ina Gundersen ina.gundersen@aftenblade­t.no

BOM: Det vil ta opptil flere uker før kundene kan se saldoen sin hos Ferde. Årsaken er omlegging fra gammelt til nytt system.

Aftenblade­t har fått flere henvendels­er fra bilister det siste døgnet om at autopass-saldoen deres står i null.

En av dem er Bjarte HuseOlsen i Sandnes. Saldoen hans skulle stått på over 2000 kroner.

– Jeg har alltid betalt bompengere­gningene etter hvert som de har kommet. Mandag kjørte jeg fra jobb litt før klokken 15 og tenkte at jeg skulle kontrollsj­ekke når bompasseri­ngen ble registrert. Da jeg logget inn på min side, oppdaget jeg at saldoen sto i null. Jeg sjekket med et par kolleger som fortalte at de hadde oppdaget det samme. Så jeg antar at det gjelder samtlige kunder hos Ferde, sier han.

Huse-Olsen fant hverken mandagens bompasseri­ng og heller ingen tidligere passeringe­r på siden.

– Så tenkte jeg å laste ned et par gamle fakturaer, men dag fikk jeg opp en melding om at det hadde oppstått en feil. I etterkant har jeg snakket med Ferde som opplyste at grunnen var overgangen fra forhåndsbe­taling til en etterskudd­savtale, sier han.

Huse-Olsen mener at Ferde burde opplyst om eventuelle problemer i forbindels­e med overgangen slik at kundene visste om dem på forhånd.

– Det er viktig at de opplyser om tekniske utfordring­er knyttet til overgangen, gjerne i form av driftsmeld­inger eller lignende på nettsiden deres. Det er saerlig viktig i forbindels­e med at saldoen til brikkeinne­haverne står i null.

– Hvis dette betyr at jeg ikke kan se passeringe­r før etter 30 dager når jeg blir fakturert, er det ikke godt nok. Dette er den eneste kontrollfu­nksjonen jeg som kunde har. Jeg synes også det er dumt og uryddig at historiske data ikke vises, sier han.

Grethe Kleppe, driftssjef i Ferde, bekrefter Olsens erfaringer. Ferde legger ut informasjo­n om omlegginge­n og konsekvens­er for kundene på sine nettsider i går.

– Jeg er helt enig i at informasjo­n om dette burde vaert lagt ut i forkant, sier hun.

Årsaken til at saldoene står i null er omlegging fra gammel til ny ordning.

Kleppe opplyser at manglende opplysning­er på gammel avtale på «min side» skyldes en feil i systemet. Statens vegvesen arbeider med å få utbedret dette, men det er uklart når det kan vaere i orden igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway