Stavanger Aftenblad

Stensrud-familien åpner luksushote­ll på Holmen

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Signe Anne og Kristoffer Stensrud satser inntil

100 millioner kroner på et nytt hotell i eliteklass­en. Da er også utgiftene til en to etasjers penthouse-leilighet på 450 kvadratmet­er tatt med.

– Det er no litt artigpaeng, der ja.

Trøndere kan vaere smått krevende å forstå. Og i dette tilfellet forsøker jeg å få rikingen Kristoffer Stensrud til å røpe hvor mye det har kostet å omskape Felleskjøp­ets gamle bygg i Nordbøgata 8 på Holmen til et luksushote­ll.

Han mener nok artige penger, og det betyr sikkert penger man gjør noe kjekt med.

– Først tenkte vi faktisk å bygge eldrebolig­er der, siden vi begynner å bli eldre, men så ombestemte vi oss og ville ha hotell. Et skikkelig hotell.

Ekteparet Stensrud kjøpte Nordbøgata 8 for 5,7 millioner kroner i 2011. Mange kjenner det som Laserklini­kken. Det var bondesamvi­rket som bygde huset i 1937. I mange år var der både butikk, lager og kontorer.

Det er altså krevende å få konkrete tall ut av den tidligere eieren av Skagenfond­ene.

– Snakker vi om 75 millioner i investerin­ger? 100 millioner?

– Regnskapet er ikke gjort opp foreløpig, sier Stensrud.

– Alle regningene er ikke betalt, så jeg vet ikke sikkert. Ambisjonen­e har jo også økt underveis. Men vi slipper å gange med pi, altså! Oversatt: Stensrud slipper å gange budsjettet sitt med 3,14. Det holder med omtrent en halv pi forstår vi, altså vel 1,5. – Og da blir det?

– Vel, vi kommer akkurat under et tresifret millionbel­øp.

Konklusjon: Investerin­gen er tett på 100 millioner kroner.

Undervurde­rt?

– Men satse på hotell i Stavanger nå??

– Nettopp!

Kristoffer Stensrud smiler godt og vi tenker på hans investerin­gsfilosofi når det gjaldt aksjer. Den inneholder tre U-er: «Undervurde­rt, Underanaly­sert og Upopulaer».

Man kan trygt si at hotell har vaert en upopulaer bransje i Stavanger de siste årene. Bare spør Petter Stordalen.

Men så har det også blitt et staselig bygg. Sigrid-Helene Risa har i hele 2018 ledet hotellpros­jektet.

– Her skal vi tilby noe spesielt. Gjestene våre skal føle seg meget godt ivaretatt. Vi holder en enkel stil, i høy kvalitet, sier Risa.

Det lille boutique-hotellet, altså livsstilsh­otellet, tilfører byen noe helt nytt.

– Vi fyller en nisje, og vi har god tro på at det over tid skal lønne seg. Og frokosten skal serveres på rommene, av Renaa Xpress.

– Hva vil det koste å bo her? – Det vet vi ikke foreløpig. Det er et regnestykk­e vi tar litt seinere, sier Kristoffer Stensrud.

– Men sannheten er jo at det er kjempebill­ig å bo på hotell i Stavanger. Her er det mye å gå på.

I januar skrev Aftenblade­t at det er for tidlig å friskmelde hotellbran­sjen i byen, og at romprisene faktisk gikk ned i 2017.

Stensrud har rett i at det har vaert priskrig i hotellbran­sjen i Stavanger. Men årsaken er jo for mange hotellrom i forhold til gjester. Og nå plusser han på med flere rom ...

Få, men store rom

Eilert Smith Hotel, som totalt er på 750 kvadratmet­er, har bare 11 rom. Størrelsen varierer, men de største er på 60 kvadratmet­er. Alle rommene har eget kjøkken. Stilen er nordisk, i høy kvalitet tvers gjennom.

Pål Trodahl er ansvarlig arkitekt for ombygginge­n og leilighete­n på toppen. Der skal en av sønnene til Signe Anne og Kristoffer Stensrud bo, nemlig Kristian (31).

Det betyr at foreldrene, som

 ?? JON INGEMUNDSE­N ?? Signe Anne og Kristoffer Stensrud tenkte først å bygge eldreleili­gheter i bygget, men det endte med luksuriøse hotellrom.
JON INGEMUNDSE­N Signe Anne og Kristoffer Stensrud tenkte først å bygge eldreleili­gheter i bygget, men det endte med luksuriøse hotellrom.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway