Stavanger Aftenblad

Koinonia- kassetten

- Helge Hansen

Da jeg kjørte rundt i min svarte Renault 5 var det saerlig en kassett som surret og gikk.

Det var musikk fra den amerikansk­e jazzrockgr­uppa Koinonia. Studiomusi­kere av høy klasse, som fant hverandre i et nytt musikkpros­jekt. Sugende bassrytmer fra en energisk bassist, vakre linjer fra saxofonist­en som så ut som han kom rett fra byråkratjo­bben på skattekont­oret og fine riff og spillegled­e fra gitaristen. Jeg ble alltid i godt humør av å høre den kassetten. Mange år senere hørte jeg hva ordet Koinonia betydde. Det betyr fellesskap, å ha del i noe sammen med andre.

Det var et slikt fellesskap jeg lengtet etter da jeg som 18-åring kjørte rundt i bygda jeg bodde i. Noen som var trygge og greie å vaere sammen med. Noen å lene seg mot, noen å bryne seg på. Etter hvert ble jeg en del av et ungdomsmil­jø som har preget meg for resten av livet. Det var noe vi var sammen om. Vi snakket ikke alltid så mye om det. Men vi visste det. I bunnen på alt så var vi også sammen om noe større enn kameratgje­ngen. Vi var også en del av et kristent fellesskap. For å si det litt høytidelig: Sammen var vi kirke, og vi var en del av Kristi kropp. Dette tenkte jeg ikke så mye på da jeg hørte på Koinonia-kassetten i min svarte Renault 5. Musikken ga meg glede. Og jeg tenkte; den kassetten vil jeg ikke kvitte meg med.

Om det da er trøst i Kristus, oppmuntrin­g i kjaerlighe­ten, fellesskap i Ånden, om det finnes medfølelse og barmhjerti­ghet, så gjør nå min glede fullkommen: Ha samme sinnelag og samme kjaerlighe­t, vaer ett i sjel og sinn. Gjør ikke noe av selvhevdel­se og tom aergjerrig­het, men vaer ydmyke og sett de andre høyere enn dere selv. Tenk ikke bare på deres eget beste, men også på de andres. La samme sinnelag vaere i dere som også var i Kristus Jesus! ( Filipperne 2: 1-5).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway