Stavanger Aftenblad

De to kommende sesongene skal bli brødrenes beste

- Egil Ø. Naerland journalist egil.naerland@ aftenblade­t.no

FRIIDRETT: De er verdens tredje og fjerde beste på 1500 meter i år, de har håvet inn mesterskap­smedaljer. Nå skal de toppe og gjøre 2019 og 2020 til sine to beste år.

EM-sølv (5000 m), Filip løp fantastisk fort på 1500 meter (3.30,01) og var i toppform under EM, Jakob vant to gull i seniorEM (1500 m og 5000 m) og senket persen til 3.31,18 på 1500 meter som 17-åring.

To kenyanere, to fra Sandnes – På 1500 meterstati­stikken for 2018 er det to kenyanere først og så to brødre fra Sandnes, på verdenssta­tistikken, herregud, koss er det mulig, og dette har guttene tenkt å toppe. For en innstillin­g, ja, klart de blir bedre.

Gjert Ingebrigts­en begynner som vanlig helt rolig når han forteller, men avrunder med hele seg på inn og utpust.

– Vi har aldri hatt et mer solid grunnlag før en ny sesong. Til tross for at 2018 ble mektig, er det mye som tilsier at guttene blir enda bedre.

I forkant av den første treningsøk­ten for sesongen 2019 hadde Team Ingebrigts­en hatt den årlige diskusjone­n om opplegget, kikket tilbake, kikket fremover.

Hovedmål: OL i Tokyo 2020 Litt justering her og litt der, en strategi for lang, lang 2019-sesong med VM i Qatar så sent som månedsskif­tet september/oktober og klare tanker om det ultimate målet: De olympiske sommerleke­ne i Tokyo 2020.

Da de ankom basen i Sandneshal­len, var planen laminert. Svart på kvitt og uforanderl­ig lå dagens økt foran løperne.

Gjert Ingebrigts­en sier det slik: y De to neste årene kan markere oss over hele kloden. y De to neste årene kan sikre Henrik, Filip og Jakob økonomisk for fremtiden. y Men de må prestere, prestere

og prestere.

Treneren minner om noen av utfordring­ene:

– Det finnes mange potensiell­e fallgruver, størst usikkerhet er knyttet til skader. Dessuten er det utrolig mye som må fungere på hjemmebane, Det kan bli tøft, påpeker han og forklarer:

Storfamili­en må bakke opp Skal Henrik, Filip og Jakob få satse som de gjør, betyr det at alle rundt må vaere innforståt­t og ta konsekvens­ene.

Nå er det ikke lenger bare kjernen, vår egen familie, nå må hele storfamili­en med koner, kjaereste og barn innrette seg.

Det er tøft, men en forutsetni­ng når målet er så ekstremt som guttenes, verdenstop­pen, understrek­er Gjert Ingebrigts­en som allerede hadde laminert treningspl­anene da Team Ingebrigts­en tok samling og utgangspun­kt i Sandneshal­len for første økt.

Planen innebaerer at Jakob, Filip og Henrik gjør så godt som all trening sammen. Det betyr blant annet at Filip kommer til Sandnes fra sitt nye bosted i Oslo for å trene med brødrene, og det betyr at Jakob og Henrik i perioder drar til Oslo for å trene der, blant annet i den kommende høstferien.

– Og så er jeg utrolig glad for at Henrik dropper to uker ekstra høydetreni­ng i USA i høst. Nå har han bestemt seg for å reise over sammen med Jakob og Filip den 21. oktober. Vi er fire hjul på vogna, full balanse, det er uhyre viktig.

– Dagen før de drar til USA, løper hele bølingen inkludert Ingrid, Hytteplanm­ila i Hønefoss, forteller trenerpapp­aen.

Et unikt treningsmi­ljø

Han er ikke i tvil om at samtrening­en er nøkkel for videre fremgang.

– For første gang starter vi en sesong der alle tre er på samme nivå. Henrik er tilbake for fullt

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en er alltid på plass, overvåker, instruerer og inspirerer.
KRISTIAN JACOBSEN Trenerpapp­a Gjert Ingebrigts­en er alltid på plass, overvåker, instruerer og inspirerer.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway