Stavanger Aftenblad

Slik tenker de

-

Henrik: – Kan bli veldig bra

– Grunnlaget er utrolig bra, skavankene etter operasjone­n er så godt som borte. Dette kan bli veldig bra om jeg får en sesong uten trøbbel. Det er ikke ofte jeg har hatt to etter hverandre uten noe som helst, og 2018 ble bra uten å vaere topp.

– Jeg må bygge videre på det jeg presterte nå, kjenner at jeg mangler litt, sier eldstemann og illustrer med en millimeter mellom tommel og pekefinger.

I bakhodet ligger familierek­orden på 1500 meter, 3.30,01 (Filip), han har ikke gitt opp den.

– Jeg har lyst til å vaere den første som ser 3.29-tallet, og vil i alle fall under Jakobs 3.31,18 i år. Det og en finaleplas­s på 1500 meter i VM, det er målene for sesongen, sier Henrik.

Gjert om Henrik:– Han er glad for at Filip var grei og «bare» løp 3.30,01 i Monaco, han vil gjerne vaere førstemann under 3.30, smiler treneren. – Jeg beundrer Henrik for hans måte å gå inn i dette på, han er hundre prosent dedikert, og nå er han også hundre prosent skadefri. Ingen fare med hamstringe­n, han kan gjøre de han vil. Henrik har mye inne.

Jakob: – Ingen grunn til at det skal stoppe nå

– Sesongen er nettopp over, det har gått i ett, det har gått fort, ingen dødtid, men jeg har aldri vaert så motivert som nå før en ny opptrening­speriode, forteller yngstemann.

– Jeg har tenkt å løpe mye som de andre, men tar med noen juniormest­erskap til. Jeg løper ganske sikker EM U 20 i Borås i Sverige i juli, men jeg gidder neppe ta tre distanser som i Grosseto i fjor. Kanskje blir det bare 1500 meter, det gullet har jeg lyst på, sier Jakob som vant både 3000 m hinder og 5000 m som 16-åring i fjor, men falt på favorittdi­stansen 1500 meter.

Han hadde en enorm 2018-sesong som ble innledet med gull terreng EM i desember i fjor og avsluttet internasjo­nalt med to EM-gull i Berlin. Innimellom satte han sensasjone­ll pers på 1500 meter med 3.31,18.

– Jeg ser ingen grunn til at det skal stoppe der, smiler han. Gjert om Jakob: – Han har en ekstrem evne til å vaere konsekvent i valgene. Tenk hva han gjorde i Finland (VM U20) og hvorfor. Da vi satt på flyet og landet i Tammerfors halv ett på natten og han skulle løpe forsøk 1500 meter formiddage­n etter, sa han klart: Jeg løper her for å laere hvordan jeg skal løpe EM. Så vant han to medaljer på veien. Han er 17 år og steintøff.

Filip: – Deilig revansjely­st

–Jeg løp fort, satte rekord og var naer å bryte 3.30-grensen (3.30,01), veldig bra, men fortsatt er 3.29 et mål. Jeg hadde også en intensjon om å forsvare EM-gullet på 1500 m (fall ødela) uten å klare det, derfor går jeg inn i en ny sesong med deilig revansjely­st, sier den nygifte.

– Min sesong var egentlig på det jevne, midt på, egentlig. Skaden i mai satte meg tilbake, men jeg kom i form slik jeg har gjort år etter år etter skader, blant annet med VM-bronse i fjor.

– Jeg har mye å gå på, er veldig motivert for vintertren­ingen og tenker at VM er et naturlig mål.

Gjert om Filip: – Imponert over det han gjorde i sommer, kom i knallform etter skaden i mai og hadde vunnet 1500 meter uten fall.

– Han har aldri vaert bedre inn i en ny sesong. I fjor endte det som kjent med sykdom etter VM-bronsen, nå er han helt frisk og er klar for å bryte 3.30-grensen. Men 3.30,01 er sykt fort, og alt skal klaffe når det kommer et nytt løp med samme fart.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway