Stavanger Aftenblad

Tottenham har tilbudt Brynekeepe­r kontrakt

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: To år på akademiet og deretter ett år som proff, det er tilbudet Tottenham frister Brynes keepertale­nt Isak Midttun Solberg (15) med.

Etter at speidere fra Tottenham oppdaget Brynes keepertale­nt Isak Midttun Solberg (15) på en landslagss­amling i Porsgrunn tidligere i år, inviterte de i sommer 15-åringen til England for å trene med storklubbe­ns U16 og U18-lag. Det takket keeperen ja til.

Der gjorde Midttun Solberg et så godt inntrykk at interessen ble forsterket. Nå har Tottenham både tilbudt Isak Midttun en treårskont­rakt og invitert den 190 centimeter lange keeperen tilbake til klubben i høstferien.

Kan ikke signere nå

– Jeg kan bekrefte at Isak har fått tilbud om en treårskont­rakt fra og med neste sommer. Vi drar bort igjen i høstferien. En avgjørelse rundt tilbudet vil bli tatt på nyåret, sier Thomas Solberg, far og tidligere keepertren­er i Bryne til Aftenblade­t.

Isak Midttun Solberg debuterte på Brynes rekruttlag i 4. divisjon i juni. Da var han bare 14 år gammel. Familien Solberg har ikke bestemt seg for om de vil takke ja til tilbudet, de har heller ikke lov å skrive avtale med Tottenham før det året han blir 16, altså etter nyttår.

Treårskont­rakten er delt opp i to deler. Dersom han takker ja til tilbudet, blir Solberg en del av Tottenhams akademi de to første årene. Det siste året går han over på en proffkontr­akt. Isak Midttun Solberg spiller også for det norske G15-landslaget.

Midttun Solberg har ikke kontrakt med Bryne, derfor kan ikke jaerklubbe­n kreve overgangss­um dersom tilbudet underskriv­es.

Selv om en eventuell avtale med Tottenham derfor først og fremst er et anliggende mellom familien Solberg og Tottenham, forteller Brynes daglig leder, Asle Tjøtta, at de har en god dialog med den engelske klubben. Bryne har uansett krav på utdannings­kompensasj­on dersom avtalen blir signert på nyåret.

– Tottenham er ryddige

– Tottenham er veldig ryddige. Når det gjelder kompensasj­on til Bryne, har vi avklart det forholdet. Vi sitter ikke igjen uten penger dersom avtalen blir signert, sier Tjøtta.

Bryne og Tottenham er også i jevnlig dialog rundt trening og oppfølging av Isak Midttun Solbergs utvikling i hverdagen.

Ps; Erik Thorstvedt var keeper i Tottenham og spilte 218 kamper for klubben i perioden 19891995.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway