Stavanger Aftenblad

Re-Naa inn i luksushote­ll

- Tor Dagfinn Dommersnes td.dommersnes@aftenblade­t.no

STAVANGER: Det nye luksushote­llet til Stensrud-familien får en Michelin-restaurant i første etasje når Sven Erik Renaa flytter fra Breitorget til Holmen.

Sven Erik Renaa flytter sin restaurant Re-Naa, som har én stjerne i Michelingu­iden, til Eilert Smith Hotel på Holmen.

– Etter ni år i de samme lokalene, har vi nå behov for endring. Dette var en unik mulighet for oss. Lokalene er helt fantastisk­e. Og med verdens flotteste vinduer ut mot gaten, og sjøutsikt!

Renaa opplyser at det bare er Michelin-restaurant­en som nå flytter fra Breitorget. Renaa Matbaren og selskapslo­kalene i kjelleren, og dessuten Renaa Xpress skal fortsette i de samme lokalene som før.

–Vi får jo ledige lokaler på Breitorget, og der vil vi integrere en cocktail og vinbar i forbindels­e med Matbaren.

To stjerner?

– Betyr flyttingen at du nå sikter mot to stjerner i Michelingu­iden?

– Vi har jo alltid lyst til å utvikle oss og bli bedre. Men ønsket om å få to stjerner er ikke drivkrafte­n her, jeg er bare glad for å beholde den vi har. Det er alltid en risiko ved å flytte, men det er først og fremst maten som bedømmes av Michelin-folkene og vi har ingen som helst planer om å redusere på kvaliteten. Tvert imot!

Åpen løsning

Renaa forteller at gjestene nå vil få et enda tettere forhold til kokkene og servitøren­e.

– Vi skal ha en åpen løsning der kokker, servitører og gjester er i samme rom, uten noen disk mellom. Dermed blir kontakten unik. Målet vårt er at gjestene skal føle at de er i et hjem og ikke i en kald restaurant.

Vokse?

Kapasitete­n blir omtrent den samme i de nye lokalene. Mens det i dag er plass til 21 gjester på Re-Naa, blir det maksimalt plass til 24 etter flyttingen.

– Men forberedel­seskjøkken­et og selve kjøkkenet blir mye større enn i dag. Det skal bli fantastisk med bedre fasilitete­r. Trolig skal vi ansette én ny kokk, men det blir ingen større endringer i bemanninge­n.

Kostbart?

– Blir det dyrt for dere å flytte til helt nye lokaler?

– Det er jo alltid utgifter knyttet til en flytting, men vi har fått en god avtale med Eilert Smith Hotel. Leieutgift­ene våre blir omtrent som i dag, sier Renaa.

Kverneland tilfreds

Også styreleder og eier Ådne Kverneland er fornøyd med denne løsningen.

– Jeg tror dette vil styrke oss. Vi vil få noe større kapasitet og helt moderne lokaler, sier Kverneland til Aftenblade­t.

Kverneland vet ikke på stående fot hvor mye man tapte på etablering­en i Trondheim, kanskje 4–5 millioner kroner. Driften der ble lagt ned for to år siden.

– Man driver ikke restaurant for å bli rik. Dette gjør man av entusiasme og så ønsker man jo en fair avkastning. Og det vil vi nå få til i Stavanger, sier Kverneland.

Ådne Kverneland eier 42 prosent av aksjene i restaurant­selskapet. Hans sønn Gard Ådne Aure Kverneland eier 33 prosent, mens Sven Erik Renaa selv eier 25 prosent.

Trøndersk ring sluttet

Det blir altså en trøndersk forbrødrin­g når Sven Erik Renaa flytter inn i Kristoffer Stensrud sitt nye hotell på Holmen.

Da vil de kunne snakke mye om Britannia Hotel i Trondheim. Kristoffer Stensruds farfar, Kristoffer N. Stensrud, kjøpte nemlig Britannia Hotel – byens flotteste – for 1,25 millioner kroner i 1924. Familien Stensrud eide hotellet helt til 1985.

Det var her Sven Erik startet kjøkkenkar­rieren sin. Moren til Sven Erik Renaa jobbet der i mange år.

 ?? BYGGHERREN ?? Re-Naa kommer i første etasje, med store vinduer ut mot sjøen.
BYGGHERREN Re-Naa kommer i første etasje, med store vinduer ut mot sjøen.
 ?? TRODAHL ARKITEKTER ?? Slik blir lokalene i første etasje i Eilert Smith Hotel om noen måneder.
TRODAHL ARKITEKTER Slik blir lokalene i første etasje i Eilert Smith Hotel om noen måneder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway