Stavanger Aftenblad

Svindelfor­søk mot DNB-kunder

-

En rekke DNB-kunder har mottatt en SMS som gir seg ut for å vaere sendt fra finanskons­ernet. – Dette er et svindelfor­søk, og det er ikke vi som står bak meldingen, sier kommunikas­jonsrådgiv­er Cecilie Skjennald i DNB.

– Meldingen er et forsøk på investerin­gssvindel. Siden det lenkes til i denne meldingen skal ikke inneholde virus eller trojanere, men vi fraråder likevel de som har mottatt meldingen å trykke på lenken som fører til en falsk nyhetsside som BBC tilsynelat­ende står bak. Det stemmer ikke, sier kommunikas­jonsrådgiv­eren i DNB.

Trojaner er et uønsket tilleggspr­ogram som utfører uønskede handlinger på din datamaskin, nettbrett eller smarttelef­on. Mange som får meldinger eller e-poster, der de blir bedt om å trykke på en lenke, må vaere på vakt.

I dette tilfellet blir DNB-kundene bedt om å trykke på en lenke for å se hvordan de ved å gå videre kan se hvordan hundrevis av nordmenn kan bli rike.

Trojanere kjennetegn­es av å utgi seg for noe det ikke er. Så snart du har trykket, er maskinen din smittet. Men i dette tilfellet skal ikke meldingen inneholder trojanere, så du risikerer egentlig ikke noe. Men du ledes til en falsk side, der du oppfordres til å investere.

Cecilie Skjennald i DNB oppfordrer likevel alle som har fått denne SMS-en om å slette den.

 ??  ?? Trykker du på lenken, ledes du til en falsk nyhetsside, der du oppfordres til å investere.
Trykker du på lenken, ledes du til en falsk nyhetsside, der du oppfordres til å investere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway