Stavanger Aftenblad

Siv Jensen leier hytte av Johan H. Andresen for 40.000 i året

-

Finansmini­ster Siv Jensen (Frp), bildet, betaler 40.000 kroner i året for å leie en hytte av milliardae­r Johan H. Andresen i Oslofjorde­n.

Kapital har tidligere skrevet om leieforhol­det. Nå får Dagens Naeringsli­v bekreftet at Jensen har inngått en ti år lang leiekontra­kt, og at leiesummen er 40.000 kroner i året.

Hytta ligger på Grimsøya like utenfor Sandvika i Baerum. Den har innlagt vann og toalett, men skal vaere svaert enkel og ifølge Andresen «kondemnabe­l» før Jensen innledet leieforhol­det og selv gjorde restaureri­ngsarbeide­r.

Eiendomsme­kler Marius Berger i Eie sier til DN at 40.000 kroner i året er «veldig billig» og viser til at hytter i Oslofjorde­n med enkel standard kan leies ut for 10.000 kroner per uke.

Jensen sier at det er utleier som har fastsatt prisen, og hun uttrykker utover det tilfredshe­t over å ha fått muligheten til å leie hytta. Hun peker på at den ikke var beboelig før hun overtok og at den ikke kan brukes hele året.

Johan H. Andresen ble av Jensen i 2014 oppnevnt som leder av Etikkrådet, som rådgir regjeringe­n i spørsmålet om investerin­ger i oljefondet. Jensen avviser at dette skulle vaere problemati­sk.

– Vi hadde ingen relasjon forut for dette, sier hun.

(NTB)

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway