Stavanger Aftenblad

Vi må redde planeten

-

DRØSET: Det va von Winckelhum­pen så sa det.

– Vi må redde planeten sa an, for det atte nå holde det på å gå den veien så hønen sparke. An hadde akkorat vert nede ved Stokkenvan­net, det lille, å tisst med kongepodde­len Frederic, den hjernedøde kjøteren.

Å det e jo klart, atte der kan ver masse gode gjødsel i en skvett poddeltiss. Eller kan der ikke det?

Jaffal så tror je atte dette miljøengas­jementet til von Winckelhum­pen begynte med atte han fikk bygd seg dette drivhuset i haven, så e sjikkelig flott, å så har et vidonderli­g glassmaler­i av den hellige jomfruen med en agork i enden. Ja, for all del, i enden av drivhuset, altså, å så polakken dis har lavt, selv om an ikke forriktige polakk, for det atte an komme fra borti Baltikom, men katolikk e an jaffal for det.

Efter det gikk von Winckelhum­pen over fra Høire til Senterpart­iet når der va valg, å så kjøpte an seg en sånnen Teslenbil så ikke har motor, men går på batteri, eller noe sånn.

Så va det atte der sto i avisen atte nå skolle de bondetampe­ne så melde seg inn i byen vår ha med seg et nott byvåben for det atte der ikke finnes vinranker i Stavanger. Å helledosse­n så von Winckelhum­pen sa - det e jo bare å gå i gang å dorke vinranker, så kan de få se, atte det e noe vi har hatt i årevis å vel så det – så nå lave von Winckelhum­pen sine sin egen økologiske mosserende­s vin, å det tror je, bare sånn deg å meg imellom, atte komme til å bli ganske sure greier.

Efter atte von Winckelhum­pen ble så økologiske har an jammensant­en begynt å se på om an ska få seg en vindmølle i haven, til å lave strøm til batteriet til bilen, i steden for det dieselaggr­egatet så an har ståendes bag garasjen i dag.

Je tror bent frem det e lige før an melde seg inn i Miljøparti­et De Galne, eller hvossen det nå staves. Hva gir du meg?

Je tar meg heller en liden jinn, je, økologiske, eller ikke økologiske, samme notten gjør det.

Der kan ver masse gode gjødsel i en skvett poddeltiss.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway