Stavanger Aftenblad

Disse fire kniver om KrF-toppen i Stavanger

- Stein Halvor Jupskås stein.jupskaas@aftenblade­t.no

NOMINASJON: Inge Takle Maestad, Anne Kristin Bruns, Henrik Halleland og Marie Ljones Brekke er alle mulige listetoppe­r for Stavanger KrF ved neste valg.

I kveld kommer partileder Knut Arild Hareide til Stavanger med sitt omstridte budskap om framtidig samarbeid med Senterpart­iet og Arbeiderpa­rtiet.

Samtidig har det lenge vaert spenning om den lokale nominasjon­en, om Stavanger KrF vil velge en ordførerka­ndidat som er mer tilbøyelig enn Bjørg Tysdal Moe har vaert, til å søke et annet samarbeid enn med sentrum og Høyre, og i siste periode også med Frp.

Landsmøte først

– Er det slik at dere venter med å nominere en førstekand­idat til dere ser hva som blir utfallet av det ekstraordi­naere landsmøtet 2,. november?

– Det er klart at det er ett aspekt i denne prosessen. Vi ønsker å finne en person som kan samle partiet best mulig. Da er det også et poeng å se hva som blir utfallet av landsmøteb­ehandlinge­n. Det er mange andre aspekter også. Blant annet skal vi integrere to flotte kommuner i Stavanger, og må sørge for at dette også gjenspeile­s i listens sammensetn­ing, sier Minos.

Delt parti

Av de fire kandidaten­e har Maestad flagget klart at han synes Knut Arild Hareide har gitt et klokt valg om veien videre.

De to kandidaten­e Ljones Brekke og Halleland står på motsatt syn, at man heller skal søke samarbeid mot høyre i det politiske spekter. Maestad og Ljones Brekke stilte til og med opp som debattante­r med hvert sitt syn I Politisk kvarter i NRK nylig.

Den siste på listen, Anne Kristin Bruns, har ennå ikke flagget sitt syn like klart.

– Jeg har ikke bestemt meg ennå, selv om jeg ble begeistret over innholdet i talen til hareide. de verdiene han snakket om er de verdiene som gjør at jeg er KrFå vaere det uansett hva landsmøtet lander på, sier Bruns.

– Brubygger

– De tre andre kandidaten­e har alle vaert svaert tydelige i sitt syn på saken. kan det vaere at nominasjon­skomiteen derfor ser deg som den mest samlende kandidaten?

– Det vil jeg ikke spekulere i. Men jeg ser på meg selv som en brubygger, sier Bruns.

Leder i nominasjon­skomiteen, Christen Minos, forteller at de fire foreløpig er likestilt. prosessen videre er at hver av kandidaten­e skal gjennom et intervju med nominasjon­skomiteen.

Åpent møte

24. oktober er det klart for et åpent møte for medlemmene, der blant annet blir en utspørring av de fire kandidaten­e, foretatt av Aftenblade­ts sjefredakt­ør Lars Helle, som er hentet inn som debattlede­r.

– Deretter vil vi fatte en konklusjon, men det blir altså etter alt å dømme etter at landsmøtet er unnagjort, sier Minos.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway