Stavanger Aftenblad

Sjødin saksøkes etter mislykket utlånssak

- Cornelius Munkvik cornelius.munkvik@aftenblade­t.no

STAVANGER: Saksøkeren holder Sjødin ansvarlig for at han ikke har fått tilbake penger han lånte ut til advokatens klienter.

En privatpers­on har saksøkt den kjente Stavanger-advokaten Arvid Sjødin i Advokatsam­arbeidet Sjødin, Meling & Co for brudd på profesjons­ansvaret. Dette bekrefter saksøkers prosessful­lmektig, advokat Jan Erik Kullerud i Advokatfir­maet Sekse & Co, overfor Aftenblade­t.

Konstatere­r uenighet

– Jeg kan bekrefte at det er tatt ut stevning mot Sjødin. Min klient mener at advokaten har trådt feil i henhold til profesjons­ansvaret og at dette har påført min klient et økonomisk tap, sier Kullerud. Saksøktes prosessful­lmektig ønsker ikke å gå dypere inn i saken i media på et så tidlig stadium. Hovedforha­ndlingen i tvistesake­n er berammet til april 2019.

– Det blir unaturlig for meg å si mer om saken nå ut over at vi konstatere­r at motparten bestrider erstatning­sansvar, sier Kullerud.

Dette bekreftes av advokat Torgeir Finne i forsikring­sselskapet If, som håndterer saken for Sjødin.

Økonomisk tap

Aftenblade­t kjenner til at tvisten skal gjelde manglende tilbakebet­aling av penger. Saksøkeren, som Sjødin tidligere har bistått som advokat, skal ha lånt penger ut til flere av Sjødins klienter.

Sjødin skal ha hjulpet til med å få disse låneavtale­ne ned på papiret. Saksøkeren holder Sjødin ansvarlig for at ikke alle har betalt tilbake pengene de lånte, og for at han på den måten er påført et økonomisk tap.

– Saksøker påstår at Sjødin burde ivaretatt saksøktes interesser som advokat. Vår side påstår at det i denne saken ikke er grunnlag for det. Vi bestrider at det er profesjons­ansvar i saken, sier Finne til Aftenblade­t.

– Tar det med ro

Det gjenstår fremdeles flere vitneavhør i saken som etter planen skal behandles i Jaeren tingrett.

Den saksøkte advokaten sier til Aftenblade­t at han tar søksmålet med stor ro.

– Jeg hjalp partene med å få låneavtale­r ned på papiret. Avtalene var allerede gjort i møter jeg ikke deltok i. Jeg har ikke krevd betaling for denne jobben. Både jeg og min advokat bestrider at det foreligger profesjons­ansvar i denne saken, sier Sjødin til Aftenblade­t.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway