Stavanger Aftenblad

Morten Abel, Haley Shea og Cloroform åpnet Maskinhall­en

- Leif Tore Lindø leif.tore.lindo@aftenblade­t.no

STAVANGER:

Morten Abel, Haley Shea, Cloroform, ordføreren, fintfolk og fotfolk markerte nyåpningen av Maskinhall­en.

Det har gått et år siden Maskinhall­en på Tou stengte og arbeidet med å oppgradere salen startet opp. Å pusse opp Tou har vaert en liten kamp mellom bevaring og fornying, mellom følelser og fornuft og mellom behovet for nyt og respekten for gammelt. Huset er stappfullt av industrihi­storie, av gammel murstein, bryggerirø­r, gamle fliser og spor etter både ølproduksj­on, konserter og festivaler. Bygningsma­ssen har definitivt hatt saerpreg, og det ville Per Arne Alstad, daglig leder ved Tou Scene, ta vare på - så langt det gikk.

– Her har funksjonal­itet, HMS, kostnader, estetikk og nostalgi utkjempa noen kamper. Resultatet er en rekke kompromiss­er. Det er ikke til å unngå, men vi har tatt vare på veldig mye av det gamle, sier han, og peker mot pipa som står på scenekante­n i Maskinhall­en, sa Alstad til Aftenblade­t under en omvisning i høst.

–Den måte vi ta vare på. Flunka nytt ventilasjo­nsanlegg, eldgammel pipe.

Den pipa brukte ordfører Christine Sagen Helgø da hun offisielt åpnet Maskinhall­en. Hun tok en ølflaske, paelmet den i pipa og erklaerte at herlighete­n nå var åpnet. Litt senere på kvelden var det konsert med Morten Abel, Haley Shea (Sløtface) og Cloroform.

Tou-komplekset har vaert gjennom flere byggetrinn. I denne omgangen bygges det øvingsloka­ler og studio for musikere, i tillegg til konsertsal­en Maskinhall­en, som har fått seg en kraftig oppgraderi­ng: Ny scene, ny bar, ny ventilasjo­n, nytt PA-anlegg, backstage-område og tekniske rom.

Det gamle lappeteppe­t av midlertidi­ge løsninger er borte, publikumsk­apasiteten er økt til 360 og akustikken skal bli mye bedre.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Cloroform fikk aeren av å spille under nyåpning på Tou.
KRISTIAN JACOBSEN Cloroform fikk aeren av å spille under nyåpning på Tou.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway