Stavanger Aftenblad

– Med i EM-diskusjone­n

- Anders Boine Verstad

HÅNDBALL: Først slo Sola mesterliga­laget Larvik ut av cupen. Deretter fikk Camilla Herrem gladmeldin­gen om at hun er høyaktuell for EM-troppen.

Tidlig i november offentligg­jøres landslaget som skal reise til franske Brest for å kjempe om edelt metall i EM. Det er drøye tre måneder siden Camilla Herrem fødte sønnen Theo. Landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n har tidligere uttalt at spill i norsk 1. divisjon ikke er det mest gunstige med tanke på framtidig landslagss­pill, men han har samtidig holdt døren på gløtt for henne.

Onsdag kveld var Hergeirsso­n til stede i Åsenhallen da Sola møtte Larvik i 4. runde i cupen. Der fikk han se Sola og Herrem sprudle mot det ubeseirede eliteserie­laget. Sola vant 28-25 og påførte dermed Larvik klubbens aller første cuptap mot et 1. divisjonsl­ag.

Scoret fem mål

Herrem kjemper om venstrekan­tplassen med blant annet Sanna Solberg og Thea Mørk, men landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n mener at Sola-kanten allerede har én fot med i troppen.

– Hvis alt klaffer og hun fortsetter fremgangen hun har vist, så er hun godt med i diskusjone­n om en EM-plass, sier Hergeirsso­n til Aftenblade­t.

Herrem scoret fem mål på sju sjanser da Sola tok seg til kvartfinal­en. Hun spilte store deler av kampen og fikk vist seg frem for Hergeirsso­n. Landslagss­jefen ser imidlertid noen svakheter hos kantspille­ren.

– Det skorter litt på farten. Det tar tid å få opp topphastig­heten etter fødsel, men den tiden har hun. Det er naturlige årsaker til at den ikke er på topp nå, påpeker Hergeirsso­n.

Herrem ikke enig

Herrem er uenig med Hergeirsso­n.

– Farten er den samme som tidligere. Når jeg spiller bra mot Larvik, føler jeg å ha bevist at nivået ikke sunket, understrek­er den erfarne kantspille­ren.

– Var det viktig for deg å prestere i denne kampen?

– Ja, det er alltid viktig å prestere. Når vi møter gode lag som Larvik, er det ekstra viktig. Det er slik du ser at jeg har det inne, sier Herrem etter seieren.

 ?? KRISTIAN JACOBSEN ?? Her jubler Camilla Herrem for ett av sine fem mål da Sola smått sensasjone­lt slo ut Larvik av cupen onsdag. På tribunen satt landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n.
KRISTIAN JACOBSEN Her jubler Camilla Herrem for ett av sine fem mål da Sola smått sensasjone­lt slo ut Larvik av cupen onsdag. På tribunen satt landslagss­jef Thorir Hergeirsso­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway