Stavanger Aftenblad

Langrennsk­vinnene finner styrken i fellesskap­et

-

LANGRENN: Samhold, trygghet og fellesskap er stikkord som går igjen når landslagsj­entene får spørsmål om hvor de henter styrken sin fra.

To tragiske dødsfall i løpet av kort tid har satt toppidrett­slivet i perspektiv for landslagsj­entene i langrenn. Først døde den tidligere landslagsl­øperen Vibeke Skofterud i en vannscoote­rulykke. Deretter fikk Ida Eide, søster til landslaget­s Mari Eide, hjertestan­s i et mosjonsløp. Bestevenni­nnen til Therese Johaug ble erklaert død dagen etter. Samlingen på Kvitfjell ble annerledes enn tenkt. Programmet ble gjort litt om for å få gi jentene mer tid til hverandre.

Faller naturlig

– Det er blitt uvirkelig mye. Opp i det hele er det bra at vi er den gruppa som vi er, og jeg kjenner veldig på den tryggheten som vi har i laget. Sammen med andre kan vi vaere oss selv og hente styrke i laget. Du får perspektiv på hva som virkelig betyr noe, sier Ingvild Flugstad Østberg.

– Det er en kultur for å ta vare på menneskene og ikke bare skiløperne opp i det hele. Det er noe som faller naturlig for mange på lagetSom alt annet her i livet må også toppidrett­en takle det på best mulig måte, mente Ragnhild Haga. – Vi ser ikke på hverandre som skiløpere, vi ser på hverandre som venninner. Det er der styrken kommer fra, fastslo Maiken Caspersen Falla.

Tøff periode

Therese Johaug er akkurat kommet tilbake etter 18 måneders utestengel­se fra doping og er kanskje den som har hatt det aller tøffest den siste tiden. Hun var på lag med Vibeke Skofterud i mange sesonger, og Ida Eide var hun svaert naer knyttet til. De feiret blant annet 30-årslag sammen i sommer.

– Jeg skal ikke legge skjul på at det har vaert en tøff periode, men jeg er veldig heldig som er på det laget jeg er og at vi har det samholdet vi har. Vi henter styrke fra hverandre. Du får et perspektiv på livet, og jeg har en fantastisk kjaereste og familie som støtter og backer meg opp. Støtteappa­ratet jeg har rundt meg med leger, psykologer og trenere hjelper meg. (NTB)

 ?? HEIKO JUNGE, SCANPIX ?? Ingvild Flugstad Østberg i front for langrennsl­øperne under en treningssa­mling.
HEIKO JUNGE, SCANPIX Ingvild Flugstad Østberg i front for langrennsl­øperne under en treningssa­mling.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway