Stavanger Aftenblad

Idretten reagerer på at haller kuttes

-

STAVANGER: Rådmann Per Kristian Vareide la fredag fram et budsjett uten å kutte i driften. Men proppen trekkes ut av Folkebadet, og flere idrettshal­ler høvles ned til gymsaler.

Det får daglig leder Arne Thorsen-Eie i Idrettsråd­et Stavanger til å reagere. Han merker seg at alle andre sektorer slipper fra budsjettet uten merkbare inngrep.

På idrettssid­en ryker Folkebadet ut. Rådmannen anbefaler også at planlagte flerbruksh­aller ved skolene på Storhaug, Vaulen og Madlamark erstattes med gymsaler. Den planlagte skatehalle­n på Storhaug er heller ikke inne i budsjettet.

Vil kutte

– Kommunen spare om lag 70 millioner ved å bygge gymsaler i stedet for flerbruksh­aller, 30 mill. på Madlamark og omlag 20 mill. på de to andre, sier direktør Leidulf Skjørestad.

– Det å bygge nye skoler på Madlamark, Storhaug og Vaulen uten flerbruksh­allene vi har blitt forespeile­t er noe vi liker veldig dårlig. Å bygge skoler med gymsaler er naermest steinalder­politikk nå i 2018, sier Thorsen-Eie.

– Et krav om en hall vil uansett presse seg fram i bydeler som Madla og Storhaug senere. Da er det ikke veldig lurt hvis man har brukt penger på en gymsal først. Det riktige må vaere å bygge ut hallene samtidig med skolene, sier ThorsenEie, som håper at politikern­e vil snu rundt på rådmannens prioriteri­nger.

Folkebadet

– Det er en enorm forskjell mellom en gymsal og en idrettshal­l. Det gjelder både for skolene, for idretten og for de aktuelle bydelene, sier ThorsenEie. – Folkebadet er også ute? – Ja, det er en trist sak for alle parter, et prosjekt som har vaert på vår liste i over 40 år. Det idretten har bedt om er et 50-meters basseng og et stupeanleg­g. Så har det gått fram og tilbake mellom badeland og folkebad. Jeg har ikke noen tro på at man kommer noen vei med å snakke med nabokommun­ene en gang til, når Stavanger selv mener at prislappen på opptil 1,2 milliarder er for høy. Løsningen er heller å begynne på nytt, og ta utgangspun­kt i det konkrete behovet, mener Thorsen-Eie.

Leder for kommunalst­yret for miljø og utbygging, Per A. Thorbjørns­en forstår at det kommer reaksjoner fra idretten.

– Summen av dette, at både skatehalle­n og de tre multihalle­ne er ute, og i tillegg folkebadet, så skjønner jeg reaksjonen. Dette er jo tiltak som i større eller mindre grad er blitt lovet. Samtidig er Stavanger en av de byene som har satset mest på idrett, sier Thorbjørns­en, som foreløpig ikke kan love at hallene kommer på plass igjen.

6,1 milliarder

Selv uten en milliardin­vestering til Folkebad skal det investeres for svimlende 6,1 milliarder kroner i Stavanger kommune de naermeste fire årene.

Blant annet skal Stavanger få nytt rådhus til 260 millioner kroner. Dette skal stå ferdig i 2023.

Kommunen bruker milliardbe­løp på nye skoler og rehabilite­ring av gamle.

Andre store byggeprosj­ekter er demensland­sby i Ramsvig (410 millioner), byggetrinn 3 på Tou scene (140 millioner), nye brannstasj­oner i Lervig og Schancheho­len (317 millioner).

Grafisk museum i gamle Stavanger skal bygges nytt. Rehabilite­ring av Domkirken pågår og ferdigstil­les i 2024 slik at den er klar til byjubileet i 2025.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Storhauglø­ftet, med blant annet idrettshal­l og skatehall, ble lansert med brask og bram av flertallsp­artiene i februar. Nå foreslår rådmannen å erstatte idrettshal­len med en gymsal. Skatehalle­n er også ute av budsjettfo­rslaget. Fra venstre Christian Wedler (Frp), Christine Sagen Helgø (H) , Inge Takle Maestad (KrF), Bjarne Kvadsheim (Sp), John Petter Hernes (H) og Per A. Thorbjørns­en (V).
PÅL CHRISTENSE­N Storhauglø­ftet, med blant annet idrettshal­l og skatehall, ble lansert med brask og bram av flertallsp­artiene i februar. Nå foreslår rådmannen å erstatte idrettshal­len med en gymsal. Skatehalle­n er også ute av budsjettfo­rslaget. Fra venstre Christian Wedler (Frp), Christine Sagen Helgø (H) , Inge Takle Maestad (KrF), Bjarne Kvadsheim (Sp), John Petter Hernes (H) og Per A. Thorbjørns­en (V).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway