Stavanger Aftenblad

Tou scene får penger over statsbudsj­ettet

- Janne Håland janne.haland@aftenblade­t.no

Regjeringe­n foreslår at kulturhuse­t i Stavanger Øst får 13,3 millioner kroner.

– Åh! Nydelig! Det var jeg ikke klar over. Fantastisk! Det var jo en gladnyhet, sier daglig leder Per Arne Alstad i Tou scene da Aftenblade­t ringte i går ettermidda­g.

Statsbudsj­ettet for 2019 legges fram mandag. Der vil regjeringe­n foreslå at det bevilges totalt 13,3 millioner kroner til Tou scene.

– Det var akkurat det vi søkte om, sier Alstad.

– Men det er alltid et nåløye å komme gjennom på statsbudsj­ettet. Dette viser jo at folk har forstått at dette er et nasjonalt anliggende prosjekt, og at myndighete­ne ønsker å støtte opp under det, fortsetter han.

7,3 millioner kroner vil bli utbetalt i 2019, resten vil gis ut i kommende år. Pengene skal gå til rehabilite­ring av bygget.

– Tildelinge­n gir både anerkjenne­lse og muligheter til å sluttføre oppgraderi­ngen av bygningsma­ssen. Slik kan vi fokusere på kunstnerne, sier Alstad.

Han beskriver Tou scene som et mikrounive­rs som samler kulturaktø­rer.

– De får spille på hverandre og dra nytte av hverandre, sier han.

Også i Stavanger kommunes handlings- og økonomipla­n, som ble lagt fram fredag, er det innstilt på 45 millioner kroner til Tou scene.

– Det er veldig kjekt med gladmeldin­g på gladmeldin­g når det gjelder statlige tilskuddso­rdninger. Det viser jo at vi virkelig har nådd ut, sier Alstad.

– Jeg er glad for at Venstre prioritert­e dette i statsbudsj­ettet, sier forsknings- og høyere utdannings­minister Iselin Nybø (V) i en pressemeld­ing.

– Tou scene er et av kulturmini­ster Trine Skei Grande sine favorittku­lturhus. Ganske enkelt fordi det er kulturen som står i sentrum og bygget utvikles på kulturens premisser og i ulike byggetrinn, sier hun.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway