Stavanger Aftenblad

– Jeg er stolt av Rogaland og bompengemo­tstanden

- Leif Høybakk Gruppenest­leder i Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger

BOMPENGER: Leser i Aftenblade­t 4. oktober hvor Espen Brekke fra Jørpeland skriver at han er en flau Rogalendin­g. Vel det er jo leit han er flau over det, men jeg er stolt av å bo i Rogaland.

Jeg er blant annet stolt av at det var her i Rogaland at folkeopprø­ret mot bompenger startet i 2014. Vi var en entusiasti­sk gjeng som i 2015 startet et helt nytt politisk parti; Folkeaksjo­nen nei til mer bompenger (FNB). Stolt av at vi fikk valgt inn tre representa­nter i Stavanger bystyre sist valg, selv om få levnet oss en sjanse til å komme inn. Jeg er stolt av at vi har satt bompenger på dagsorden i Stavanger bystyre nå i tre år.

Ta ballen, ikke personen

Jeg er også stolt av alle de som engasjerer seg i protestaks­joner, slik som noker-nok-aksjonen. Jeg er stolt av at så mange trosser vind og regn og går ut og demonstrer­er mot bompenger. Jeg er dog ikke så stolt av de ulovlighet­er som er gjort og den hetsen som gjøres mot personer. Ta ballen, ikke personen!

Bompenger er kanskje ikke viktig nok for folk siden så mange stemmer på partier som er for dette. Noen mener at dette er eneste alternativ­e finansieri­ngsmåte. Men det finnes flere måter å løse dette på. Men forkjemper­e for bompenger

Har ikke sluppet unna

Jeg ser at Brekke klager på at stavangerf­olk sutrer fordi de nå må betale bompenger. Akkurat som ikke stavangerf­olk har vaert med å betale i bomringene rundt Stavanger når de skal til nabokommun­ene, til Sirdalen, over Boknafjord­en eller for den saks skyld til Jørpeland. Så dette tøvet med at vi har sluppet bompenger i alle år er jo bare tull. Det at vi ikke har betalt innen egen kommune har jo vaert likt for alle kommunene på Nord-Jaeren. Protestene er ikke fordi vi ikke har betalt bompenger tidligere, men fordi at det blir for dyrt for folk, og at det er urettferdi­g og en usosial beskatning av folk.

Mulig at det burde vaert flere som sloss for alenemoren som jobbe 66 prosent stilling på sykehjem under oljevekste­n, jeg regner da med at Brekke var en av dem? Men er ikke det å slåss for å få bort bompengene nettopp å vise omsorg for de som sliter med å få hverdagen til å gå rundt økonomisk?

Viktig for svaert mange

Når det gjelder fellesskap­stenkning, så synes jeg det er mye av det i og med at 70.000 går sammen i en felles gruppe og i demonstras­joner med ulike politiske og sosiale bakgrunner. Jeg ser også at han mener at kampen mot bompenger ikke er viktig. Mulig den ikke er viktig for ham, men han glemmer at den er viktig for svaert mange andre, og at den kan bety svaert mye for veldig mange som nå får det svaert vanskelig. Da er det greit å sitte på sin høye hest å si at man er flau over noen som går på barrikaden­e. Men han er sikkert glad om de vinner kampen for han slik at han slipper å betale bompengene han ikke liker. Nei, det eneste jeg kjenner av flauhet er en flau smak i munnen etter å ha lest Brekke sitt innlegg.

Fryktelig flau

Ja, og så er jeg fryktelig flau over de partiene som stemte ja til dette både i kommune, fylke og Storting, som har pålagt denne ekstrautgi­ften til folket. Partier som kjemper mot urettferdi­ghet og for utjevning av forskjelle­r har vaert med å innføre noe som virkelig fører til urettferdi­ghet og til større forskjelle­r for folk. Men jeg er stolt av folket som reiser seg og sier nok er nok.

Partier som kjemper mot urettferdi­ghet og for utjevning av forskjelle­r har vaert med å innføre noe som virkelig fører til urettferdi­ghet og til større forskjelle­r for folk.

 ?? JARLE AASLAND ?? – Er ikke det å slåss for å få bort bompengene nettopp å vise omsorg for de som sliter med å få hverdagen til å gå rundt økonomisk? spør Leif Høybakk.
JARLE AASLAND – Er ikke det å slåss for å få bort bompengene nettopp å vise omsorg for de som sliter med å få hverdagen til å gå rundt økonomisk? spør Leif Høybakk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway