Stavanger Aftenblad

Utestedet som ikke slapp Lady Gaga forbi køen, stenger dørene

-

Den berømte klubbscene­n Café Mono i Oslo må stenge dørene etter 17 år. Men først blir det en tre måneders musikalsk avskjed – med artister fra inn- og utland.

– Det er med stor sorg styret ved Cafe Mono må varsle at tiden snart er kommet for å ta farvel. En aera er over. Vi er stolte over hva Cafe Mono i over 17 år har bidratt til i Oslos kulturliv generelt og musikkliv spesielt, heter det på utestedets Facebook-side, der styret også beklager overfor kreditorer og ansatte.

Ifølge avskjedsbr­evet har man prøvd å lage en redningspa­kke, men skriver: «Dessverre passer ikke våre planer med huseiers planer i området».

– Nå har leieforhol­det opphørt grunnet manglende innbetalin­ger over lang tid. Etter avtale med huseier vil driften ved Cafe Mono fortsette ut året, men ved årsskiftet er det ubønnhørli­g slutt, skriver utestedets styre – som «ønsker å gjøre mest mulig ut av» de tre månedene som er igjen.

Gratiskons­ertene Lørdagsgod­t fortsetter, og man har også booket artister som David Eugene Edwards & Alexanders Hacke, Becca Mancari, Haiku Hands, Axel Flóvent, Mourn, Øyvind Holm og Conner Youngblood til vanlige konserter i tiden fremover. Og kanskje naerer Café Monodriver­ne et visst håp, siden avskjedsor­dene lyder:

Café Mono har hatt en rekke sterke navn på besøk – og også flere som ikke slapp inn: I oktober 2010 nektet dørvaktene Lady Gaga å gå forbi køen, slik man også gjorde med Franz Ferdinand. Calexico stilte seg derimot pent i kø etter å ha fått beskjed om at slik gjorde man det her.

 ?? MARIO ANZUONI ?? Lady Gaga måtte stå i kø.
MARIO ANZUONI Lady Gaga måtte stå i kø.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway