Stavanger Aftenblad

Aftenblade­t viser Viking-Stabaek direkte

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Det står om en plass i cupfinalen når Viking og Stabaeks G16-lag møtes i semifinale lørdag. Aftenblade­t sender kampen fra SRBank Arena direkte.

Viking opplever stor suksess i cupen med sine aldersbest­emte lag. Juniorlage­t feide nylig Brann av banen og er klar for kvartfinal­e mot Molde. Også G16-laget har tatt for seg både i serie og cup. Lørdag klokken 1530 spiller laget semifinale i NM mot Stabaek.

–Vi tapte fjorårets cupfinale mot Stabaek. Det skal bli godt med en mulighet for revansj på hjemmebane. Vi gleder oss veldig mye, spesielt siden vi fikk hjemmebane og det nok kommer en del folk, sier Vikings G16-trener Espen Andersen.

Forsterket Stabaek

Han anser lagene som rimelig jevne og spår at det er 50 prosent sjanse for at Viking tar seg til cupfinalen. I seriesamme­nheng er det i alle fall Viking som ligger hakket foran. Vikings G16-lag spiller i den nasjonale serie A, der ligger de på 2. plass bak Vålerenga. Stabaek G16 spiller på nivået under.

Fire av Vikings spillere som skal i aksjon mot Stabaek, spiller på aldersbest­emte landslag. Sondre Auklend (15), som nettopp skrev kontrakt med Viking og har vaert på treningsop­phold i Wolverhamp­ton, spiller på G15landsla­get. Nils Vallotto er venstrebac­k og spiller på G16landsla­get som trenes av Erland Johnsen. Der spiller også midtstoppe­r Sebastian Sørlie Henriksen og midtbanesp­iller Lars Erik Sødal.

Samtidig kommer Stabaek, som slo Strømsgods­et 2-0 i forrige runde, med et forsterket lag til cupkampen. De tar med seg fire unge spillere som til daglig spiller for klubbens rekruttlag i 2. divisjon, blant andre Herman Geelmuyden som anses som et av de desidert største talentene i landet.

Han er offensiv midtbane/ hengende spiss og har en sjelden drivkraft og et fantastisk venstrebei­n.

Sendingen starter 15.25 Andre Stabaek-spillere å vaere obs på, er Nicolas Pignatel Jenssen. Han er en stor stopper og landslagss­piller. Marius Ulla er lagets keeper. Han er også landslagss­piller og sønn av den tidligere keeperkjem­pen Andrè Ulla. Viking har ingen spillere på laget som har spilt seniorfotb­all.

Viking har slått Bryne (etter straffer, 1-1 ordinaer tid), Madla 6-0, Bergen Nord 6-0 og Brann 3-2 på vei til semifinale­n mot Stabaek. Oppgjøret spilles på SR-Bank Arena. Aftenblade­t.no sender kampen direkte med kommentato­r og ekspert. Sendingen starter klokken 15.25.

I den andre semifinale­n møtes Lyn og Rosenborg. Finalen spilles i Telenor Arena i slutten av november.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway