Stavanger Aftenblad

– De er den største overraskel­sen

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

FOTBALL: Med 6. plass på tabellen er ikke Viking-trener Bjarne Berntsen i tvil om at Tromsdalen er sesongens store overraskel­se. Han tar søndagens motstander på største alvor.

– De som tror Tromsdalen ikke byr på hard motstand, og at vi ikke må ta dem skikkelig på alvor etter det de har prestert denne sesongen, følger ikke godt med. De er et veldig spillende lag med små og tekniske spillere. De har også stor løpskraft, god bevegelse og er flinke til å holde spillet i gang, forklarer Viking-trener Bjarne Berntsen overfor Aftenblade­t.

– De er den største, positive overraskel­sen vurdert opp mot forhåndsti­psene før sesongen. Tromsdalen er veldig tro mot den spillende stilen sin, legger Berntsen til.

Strammer inn

Med sin 6. plass på tabellen innehar Tromsdalen den siste plassen som gir kvalifiser­ing til eliteserie­n. Dersom sesongen hadde vaert over i dag, ville Viking og Tromsdalen møttes i den første av kvalifiser­ingskampen­e som skal spilles etter sesongen.

Der møtes lagene som ligger som nummer tre og seks, og lagene som ligger på fjerdeog femteplass. Deretter møtes vinneren av de to kampene for å spille om retten til å møte laget som havner tredje sist i eliteserie­n. Det skjer over to kamper, hjemme og borte.

Bjarne Berntsen vet at Viking fort kan bli en del av kvalifiser­ingsspille­t etter at serien er over, og at Sandnes Ulf også kan bli motstander der, men han bedyrer at de bare konsentrer­er seg om kommende kamp. Det er så tilspisset blant de øverste tre lagene at Berntsen nå strammer litt til for ikke å dele informasjo­n konkurrent­ene kan dra nytte av.

– Gode til å slå tilbake Derfor vil han ikke kommentere eller røpe noe rundt laguttak – slik han har gjort tidligere i sesongen. Men han forklarer gjerne hvordan de skal bryte ned søndagens motstander.

–På hjemmebane skal vi vaere slik Viking ar vaert på hjemmebane denne sesongen. Vi må angripe, våge og stresse dem med høyt press. Samtidig må vi gjøre det kompakt og samlet. Tromsdalen kan kontre, påpeker Berntsen som kommer fra et 2-3-tap mot bunnlaget Florø i forrige serierunde, et tap som kan vise seg å bli skjebnesva­ngert i kampen om de to plassene som gir direkte opprykk.

– Med ett unntak, hvor vi tapte fire kamper på rad, har vi vaert flinke til å slå tilbake etter et tap, minner Vikings trener om.

Bortsett fra strekken til Even Østensen og langtidssk­adde Viljar Vevatne og Kristian Novak, stiller Viking med en fulltallig tropp.

Med ett unntak, hvor vi tapte fire kamper på rad, har vi vaert flinke til å slå tilbake etter et tap.

Bjarne Berntsen

 ?? JON OLAV NESVOLD ?? – Med ett unntak, hvor vi tapte fire kamper på rad, har vi vaert flinke til å slå tilbake etter et tap, sier Bjarne Berntsen foran søndagens oppgjør mot Tromsdalen.
JON OLAV NESVOLD – Med ett unntak, hvor vi tapte fire kamper på rad, har vi vaert flinke til å slå tilbake etter et tap, sier Bjarne Berntsen foran søndagens oppgjør mot Tromsdalen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway