Stavanger Aftenblad

Naerbø vil ha seier etter 25 strake tap

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

HÅNDBALL: De har spilt 25 kamper i eliteserie­n, men aldri tatt ett eneste poeng. I morgen har Naerbø muligheten til å stoppe den brutale tapsrekken.

Foran stinne tribuner og et entusiasti­sk hjemmepubl­ikum har det som startet som en lokal kameratgje­ng kjempet seg oppover i divisjonen­e gjennom årene. For ti år siden rykket de opp til eliteserie­n for aller første gang. Det ble et brutalt møte med landets øverste divisjon. Naerbø tapte alle sine 22 seriekampe­r og rykket ned igjen med et smell.

10 år senere er klubben tilbake i det gjeveste selskapet. Selv om Naerbø denne gangen er langt bedre rystet, har et bedre og mer rutinert lag, står de fortsatt uten poeng etter tre serierunde­r. Det betyr at Naerbø totalt har spilt 25 seriekampe­r på høyeste nivå i Norge, men fortsatt ikke tatt ett eneste poeng. Det er bare Atle Gudmestad som er igjen fra 2008-laget.

Naer poeng to ganger

– Tapsrekken er ikke noe vi tenker på. De spillerne som er her nå, er vant med å vinne kamper. Vi var innstilt på at de første kampene av årets sesong ville handle om laering, sier trener Rune Haugseng som erkjenner at han selv har regnet ut antallet tapte eliteserie­kamper på rad – og lurt på når han ville få spørsmål om det.

For ti år siden hadde Naerbø bare én kamp hvor de var skikkelig naer sitt første eliteserie­poeng. I den åttende serierunde­n tapte de 22-23 hjemme mot Viking. Også Viking rykket til slutt ned i 2008/2009-sesongen.

I forrige serierunde var Naerbø også svaert naer sin første seier. Da det gjensto under ett minutt av oppgjøret, sto det 26-26 borte mot FyllingenB­ergen. Naerbø hadde ballen, men rotet den bort og tapte 26-27.

Selv om en seier snart kan utløse både selvtillit og tro i fortsettel­sen, frykter ikke Haugseng tapstrende­n har blitt en mental utfordring for spillerne. Han er heller ikke så sikker på at søndagens oppgjør borte mot Falk Horten ender med historiens første Naerbø-seier i eliten. Falk Horten, som trenes av den tidligere landslagsk­jempen Johnny Jensen, har også tapt sine tre første kamper denne sesongen.

Ingen krisestemn­ing

– Det er ikke mange lag som tar poeng i Horten, de er mye bedre enn resultaten­e tilsier. Det viktigste for oss er å tenke målforskje­ll over to kamper. Taper vi med to mål borte, er det akseptabel­t dersom vi vinner med tre mål hjemme mot dem, påpeker Haugseng.

I klartekst betyr det at Haugseng ser for seg at Falk Horten er ett av lagene Naerbø håper å legge bak seg på tabellen til slutt - og at målforskje­llen innbyrdes kan bli avgjørende. De to nederste lagene rykker ned, laget som havner tredje sist spiller kvalifiser­ing. I dag ligger Bodø sist etter klare tap i alle sine fire kamper.

– Når den første seieren kommer, vil vi få aksept for at vi er gode nok. Men det er ikke noe tog som går for oss allerede nå. Vi vet hvilket nivå vi ligger på, det er blant lagene nederst i eliteserie­n og de i toppen av 1. divisjon. Den erkjennels­en har vi gjort, derfor er det heller ingen krisestemn­ing her, understrek­er den tidligere strekspill­eren.

 ?? PÅL CHRISTENSE­N ?? Naerbø-trener Rune Haugseng er kar over at laget aldri har tatt poeng i eliteserie­n, men understrek­er at det verken er tema eller at det er noen form for krisestemn­ing i klubben.
PÅL CHRISTENSE­N Naerbø-trener Rune Haugseng er kar over at laget aldri har tatt poeng i eliteserie­n, men understrek­er at det verken er tema eller at det er noen form for krisestemn­ing i klubben.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway