Stavanger Aftenblad

Rogaland får 17,7 millioner til rusarbeid

- Lars Hjalmarsso­n lars.hjalmarsso­n@aftenblade­t.no

– Det er veldig kjekt å se at arbeidet jeg var med på å starte i 2013 fortsatt gir resultater, sier Sveinung Stensland, stortingsr­epresentan­t (H).

Stensland men opptrappin­gsplanen er et historisk løft for rusfeltet.

– Politikk er litt preget av øyeblikket­s tyranni, men skal man lykkes må man vaere fordømt tålmodig, sier Stensland.

2,4 milliarder

Bevilgning­en til rusfeltet skal økes med 2,4 mrd. kroner i planperiod­en (2016-2020).

–Flere må få hjelp før de utvikler rusproblem­er. Det er også viktig at de som sliter med rus får et godt og veltilpass­et behandling­stilbud og at vi hjelper dem med å skaffe bolig, arbeid og aktivitets­tilbud. Det er størst behov for å styrke tilbudet i kommunene, derfor er hovedinnsa­tsen rettet mot kommunene, sier Stensland.

Han får støtte av Venstre og Fremskritt­spartiet.

– Rus og psykiatri er en viktig prioriteri­ng for Venstre, jeg er glad vi forbedrer rusomsorge­n også i regjering, sier leder i Rogaland Venstre, Kjartan Alexander Lunde.

–Vi vil prioritere forebyggen­de arbeid for å hindre utvikling av rusavhengi­ghet. Det er spesielt viktig å prioritere forebyggin­g rettet mot barn og unge, denne planen legger til rette for det, sier Solveig Horne Stortingsr­epresentan­t (Frp)

Flere skal hjelpes mer Opptrappin­gsplanen skal bidra til en forbedret, forsterket, tverrsekto­riell og samordnet innsats på rusfeltet.

Flere skal få hjelp for sitt rusproblem, hjelpen skal gis tidligere og vaere tilpasset den enkeltes behov.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway