Stavanger Aftenblad

I år skal dere tegne Julenatt

- Tarald Aano tarald.aano@aftenblade­t.no

Egentlig var det ikke så veldig mye jul over den aller første tegnekonku­rransen Aftenblade­t arrangerte like før jul i 1968, for nøyaktig 50 år siden. Temaet var Afrikanske eventyr, og konkurrans­en var i samarbeid med et forlag som skulle gi ut en bok.

Men interessen var så stor at ideen ble tatt videre - etter et lite års pause, riktignok: Fra og med 1970 har det vaert arrangert tegnekonku­rranse med jul som tema hvert eneste år - og hvert eneste år sendes det inn tusenvis av tegninger. Rekorden er langt over 20.000 tegninger, de siste årene har vi fått inn rundt 15.000 arbeider.

Imponert

– Det er fantastisk, og vi blir imponert hvert eneste år, sier Hege Solbakken Saebø. Hun har deltatt selv også, men ikke helt fra starten - det aller første året var hun nyfødt baby. Da passer det godt at jubilanten har ansvaret for jubileumså­ret i tegnekonku­rransens stolte historie.

– Ja, vi er faktisk veldig stolte av denne tradisjone­n, sier hun.

– Det er flott å se hvordan barnehager og skoler bruker tid på å skape sine julebilder, år etter år. Og hvert år blir vi i Aftenblade­t begeistret når vi ser hvor mye arbeid og fantasi barna legger ned.

Nå er det tid for å se framover – til årets konkurrans­e. Temaet er julenatt, og det kan romme mye. Vil dere tegne spenningen rundt treet hjemme i stua – med gaver og familie og god mat? Eller en kald snønatt under blinkende stjerner? Eller er det noen som heller vil tegne mennesker på flukt, helt andre steder i verden, under andre stjerner? Eller kanskje noen vil tegne den første julenatt i Betlehem?

Gode råd

Muligheten­e er mange, og dere bestemmer helt selv hva dere vil tegne. Men noen gode råd kan dere få med: y Bruk ark uten striper, ruter

eller hull. y Ikke brett arket når du sender tegningen til oss. y Ta bilde av tegningen din før du leverer den, så har du den til senere.

Vi kan dessverre ikke ta imot tredimensj­onale arbeider.

Fire klasser

Som vanlig deler grupper: y 1. Barn i førskoleal­der, 1. og

2. klasse. y 2. Elever i 3., 4. og 5. klasse. y 3. Elever i 6. og 7. klasse samt

ungdomssko­len. y 4. Gruppearbe­ider (Gruppe

er fra og med tre personer).

vi inn

i

fire

Premier y Hovedpremi­e: 2500 kroner. y Gruppeprem­ie: 600 kroner. y Individuel­le arbeider: 200 kroner.

Vi premierer flere arbeider i hver klasse. Premierte arbeider får diplom og blir sendt i retur. Premierte arbeider som ikke kan sendes via posten, må hentes innen utgangen av februar.

OBS OBS!

Bakpå tegningen MÅ du skrive tydelig og helst med blokkbokst­aver: y • Navnet ditt y • Adresse y • Alder

Dersom du sender inn tegningen via skolen, må du skrive klassetrin­n, skolens navn og skolens returadres­se.

Ønsker du tegningen din tilbake, kan de ikke-premierte arbeidene hentes i Stavanger Aftenblad i Stavanger innen 31. desember. Har du ikke anledning til å hente den, kan det vaere lurt å ta bilde av arbeidet ditt før du leverer tegningen fra deg.

Innleverin­gsfrist Leveringsa­dresse: Mediegårde­n, Nykirkebak­ken 2, 4013 Stavanger. Åpningstid­er: Alle hverdager 08.00 – 15.30.

Postadress­e: Stavanger Aftenblad, P.b. 229, 4001 Stavanger. Merk konvolutte­n: Julenatt

Innleverin­gsfrist for å bli vurdert av juryen: Fredag 23. november 2018.

Lykke til!

JUL: Finn fram tegnesaken­e igjen! Aftenblade­ts juletegnek­onkurranse er 50 år. Og det er en sprek 50-åring som nå inviterer til nytt tema: Julenatt.

 ??  ?? 2a, Buøy skole, vant juletegnek­onkurranse­n i 2013. Da var temaet «Julestemni­ng».
2a, Buøy skole, vant juletegnek­onkurranse­n i 2013. Da var temaet «Julestemni­ng».
 ??  ?? Lovise Stenkjellå fra Åkrehamn tegnet «Glade jul» i 2008.
Lovise Stenkjellå fra Åkrehamn tegnet «Glade jul» i 2008.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway