Stavanger Aftenblad

– Oilers vil bli bedre og bedre

- Fredrik Fornes fredrik.fornes@aftenblade­t.no

ISHOCKEY: Derfor er Patrick Thoresen sikker på at Oilers vil gi Storhamar kamp om gullet.

Han har over 100 kamper i NHL. Han har produsert 293 poeng på 307 kamper i KHL. Og han er sønn av mannen som bygget opp vinnerkult­uren som gjør at det hvert år forventes gull av Stavanger Oilers. Patrick Thoresen kan sin hockey. Det viste han da han var på et nivå ingen andre var i naerheten av da Storhamar slo Oilers i helgens toppkampen.

Tar tid med ny trener

Han er også en aerlig type. Han sier det han mener. Derfor er det lett å tro ham når han forteller at han er helt sikker på at Stavanger Oilers kommer til å gi hans Storhamar knallhard kamp om både seriegull og «byttå» denne sesongen.

– Vi har bare spilt ti kamper. Oilers har et helt nytt trenerteam og masse nye spillere. Det var det samme for oss da jeg var i Storhamar i fjor og treneren var ny i klubben. Vi var ikke på topp før litt uti sesongen. Oilers ser allerede nå sterkere ut enn i fjor, så det vil bli kamp der oppe i toppen, det er helt sikkert, sier Thoresen til Aftenblade­t.

Men dersom Oilers skal holde følge må uttellinge­n bli bedre. I den knepne 3-2-seieren borte mot tabelljumb­o MS pekte trener Todd Bjorkstran­d på at kvaliteten på avslutning­ene måtte bli bedre. De hadde nok skudd, men for dårlig uttelling. Mot Storhamar skjedde det igjen. Oilers vant skuddstati­stikken 3328, men tapte kampen med to mål. Nok en gang ble det for ineffektiv­t.

– Det er helt klart noe vi må jobbe med. Men om vi fortsetter å skyte vil pucken gå i mål. Det er snakk om marginer, og det er naturlig at det går litt opp og ned. Vi må bare fortsette å skape målsjanser, så vil det løsne. Det er en lang sesong, sier Oilers-back Brandon Burlon.

Burlons gest ble hyllet

Han måtte se Patrick Thoresen tidvis leke seg med et Oilers-lag som i perioder faktisk var veldig gode. Da Mario Lucia ga Oilers ledelsen midtveis i første periode så det lovende ut – men flere mål fikk ikke hjemmepubl­ikummet juble for. Da Storhamar skrudde på turboen, med Thoresen i spissen, ble det for tøft.

Men det ble ikke udramatisk. Brandon Burlon ble spiddet av Steffen Thoresens kølle, før han like etterpå ble dyttet bakfra av storebror Patrick. Steffen ble sendt i garderoben, Patrick var heldig som slapp unna. På sin side vartet Burlon opp med en takling som gjorde at unggutten Simen André Edvardsen haltende måtte hjelpes i garderoben.

Etter kampen var det likevel en vennlig tone mellom lagene. Brandon Burlon gikk nemlig rett bort til Storhamar-garderoben for å beklage seg overfor spilleren han skadet. Da ble bortelaget­s trener Fredrik Söderström mildt sagt imponert.

– Respekt. Respekt! Det der var utrolig profesjone­lt gjort, sa Söderström idet han rakk hånda mot Oilers-spilleren.

Patrick Thoresen er klar på at begge leire hadde sine svin på skogen.

– Men vi vet at ingen på verken Oilers eller Storhamar går inn for å skade noen. Dette er situasjone­r som oppstår i kampens hete, sier Thoresen, som innrømmer at han selv var heldig som slapp unna noe som helst straff etter å ha angrepet Burlon bakfra.

– Man liker ikke å se sånne ting, men noen ganger mister man hodet. Det er ikke mange kampene siden jeg gjorde det selv. Nå endte ingen opp skadet, heldigvis. Det er det viktigste. Så får vi spille neste kamp med litt mer respekt for hverandre alle sammen, sier Burlon.

Oilers møter Stjernen hjemme i DNB Arena førstkomme­nde lørdag klokken 16.

 ?? ANDERS MINGE ?? Det går litt opp og ned, men Oilers ser sterkere ut enn i fjor.
ANDERS MINGE Det går litt opp og ned, men Oilers ser sterkere ut enn i fjor.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway