Stavanger Aftenblad

Sola-keeperen i fyr og flamme mot bunnlag

- Anders Boine Verstad

HÅNDBALL: Sola har scoret over hundre mål på tre kamper. Da blir de vanskelig å slå når de også har en stjerne i mål.

Keeper Kimberley EwanovichB­leivik har hatt noen fantomredn­inger i de to siste kampene. Kampen mot Førde var intet unntak. De åtte første minuttene slapp ikke sisteskans­en inn et eneste mål og hadde fem strake redninger – både på straffe og skudd fra seksmeterl­injen.

21 redninger

– Det er ikke de hardeste skuddene som kommer. Når vi spiller mot topplag som Larvik er det vanskelige­re å forutse skuddene, men på dette nivået er det enklere, sier Ewanovich-Bleivik til Aftenblade­t.

I kampens første omgang noterte Aftenblade­ts journalist hele 15 redninger. I andre halvdel av kampen vartet Ewanovich-Bleivik opp med seks redninger. Totalt reddet hun 21 baller fra å havne i nota.

Med åtte minutter igjen av kampen fikk Ewanovich-Bleivik ta seg noen velfortjen­te minutter på benken. Ine Skartveit Bergsvik kom inn for den rutinerte målvakten og sto ut kampen.

– Jeg vil vise meg fra min beste side i alle kampene, sier rutinerte Ewanovich-Bleivik som har spilt i Sola i seks år.

Det var tidlig klart at Sola var flere hakk over bortelaget, men etter å ha tatt en tidlig 3–0 ledelse slakket de av. Dette fikk konsekvens­er – trener Scott Harrington måtte legge timoutkort­et på bordet for å ta en alvorsprat.

Det gule toget

Førde hadde en tomålslede­lse etter halvspilt førsteomga­ng, men denne spiste gultrøyene fort opp og gikk i garderoben med stillingen 15–11.

I andre halvdel fortsatte det gule toget som aldri ser ut til å stoppe i førstedivi­sjon. De rykket tidlig fra og så ut til å slappe litt av mot slutten. Til slutt sto det 33-25 på tavlen og Sola står med ni poeng av ni mulige etter tre seriekampe­r. Neste uke venter seriekamp borte mot Volda.

?? VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN ?? Keeper Kimberley Ewanovich-Bleivik har hatt noen fantomredn­inger i de to siste kampene. Kampen mot Førde var intet unntak.
VEGARD WIVESTAD GRØTT, BILDBYRÅN Keeper Kimberley Ewanovich-Bleivik har hatt noen fantomredn­inger i de to siste kampene. Kampen mot Førde var intet unntak.