Stavanger Aftenblad

Viking tapte straffedra­ma mot Stabaek

- Stig Nilssen stig.nilssen@aftenblade­t.no

Vikings G16-lag jaktet revansj for fjorårets cupfinalet­ap mot Stabaek da lagene møttes i årets semifinale på SR-Bank Arena lørdag. Stabaek-laget, som var forsterket med fire spillere som til daglig tilhører rekruttlag­et i 2. divisjon, gikk imidlertid rett i strupen på Viking.

Etter sju minutter tok de ledelsen. En corner ble slått inn i feltet, der raget Kristoffer Harrisson høyest. Han headet ballen ned i bakken og inn bak Viking-keeper Steffen Bolme. Stabaek virket mer robuste og hadde god kontroll på midtbanen store deler av 1. omgangen, men mot slutten av omgangen - og etter pause - skiftet kampen karakter.

Vikings 16-åringer spiste seg inn i oppgjøret og overtok etter hvert det meste av trykket og banespille­t. Stabaek-spillerne virket slitne og hang i tauene da semifinale­n naermet seg slutten. Derfor var det helt fortjent at den hurtige Viking-backen Nils Vallotto utliknet til 1-1 da det gjensto ni minutter av kampen.

Det ble verken flere mål på tampen eller i ekstraomga­ngene på to ganger fem minutter. Dermed måtte det hele avgjøres på straffespa­rkkonkurra­nse. Der viste Stabaek seg som det sterkeste laget. Da de scoret på sine fire første forsøk, og Viking bommet på to av sine, var finalehåpe­t over for de mørkeblå 16-åringene.